Recai GÜLER-Mehmet İNAN/ BURSA, () - '53. Uluslararası Bursa Festivali'nde buluşan Flamenko gitaristi José Fernández Torres, Türk müziğinin iki ünlü ismi Yavuz Bingöl ile Öykü Gürman Bursa'da tarihi bir konsere imza attılar.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonuyla gerçekleştirilen '53. Uluslararası Bursa Festivali'nde İspanyol Flamenko gitaristi Tomatito, gerçek adıyla José Fernández Torres ile Türk müziğinin iki ünlü yorumcusu Yavuz Bingöl ve Öykü Gürman fırtınası esti. Konserin ilk bölümünde sahne alan Torres, hareketli İspanyol ezgileri ile büyük beğeni topladı. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nu tıklım tıklım dolduran 3 bini aşkın Bursalı sanatsever, keyifli konserin tadını doyasıya çıkardı.
ALKIŞ YAĞMURU
Bursa'da ilk kez aynı sahneyi paylaşan Torres'e, ilerleyen dakikalarda Yavuz Bingöl ve Öykü Gürman eşlik etti. Klasik müzik ile Türk müziğinin harmanlandığı konserde Bingöl ile Gürman ayrı ayrı ve birlikte performans sergiledi. Usta sanatçı Yavuz Bingöl, 'Sarı Gelin' ve 'Leylim Ley' gibi kendisiyle özdeşleşmiş eserleri seslendirirken, farklı ses rengiyle beğeni toplayan Öykü Gürman da 'Evlerinin önü boyalı direk' ve 'Hadi beni yine sev' gibi parçaları dinleyicilerle paylaştı. Görkemli konser ikilinin birlikte seslendirdiği, 'Kara Tren' adlı türkü ile son buldu. 

FOTOĞRAFLI