BURSA Çimento Fabrikası'nın kapasite artışı planları, Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantı ile çevre sakinlerine tanıtıldı.
Bursa Çimento Fabrikası A.Ş. yetkilileri, Kestel Yenimahalle Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda kapasite artışı ile ilgili olarak slayt gösterisi yardımıyla çevre sakinleri ve çevreci kuruluş temsilcilerine bilgi verdi. Bursa Çimento Fabrikası Genel Müdürü Mürsel Öztürk, çalışmaları anlattı, fabrikanın çevre kirliliğine neden olmadığını ileri sürdü.
Söz alan vatandaşlar, konu ile ilgili görüşlerini dile getirdiler. Ali Dağ, çimento fabrikasının toz ve ağır tonajlı araçlarla yolları bozduğunu Kestel'e zarar verdiğini söyledi. Kestel'de yaşayan Gülseren Eriş "Sigara, alkol kullanmıyorum ama ben kanserim, bunun cevabını kim verecek" diyerek tepki gösterirken söz alan DOĞADER (Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği) Genel Sekreteri Caner Gökbayrak "Kanser oluyor insanlar, bu kirli üretime son verilsin" sözleriyle kapasite artışı planlarına karşı çıktı.
ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) raporu sürecince halka inceleme, değerlendirme ve bilgilendirme toplantıları yaptıklarını belirten Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri de görevlerinin sanayiye engel olmak değil, sanayi ile yaşamak olduğunu belirterek Kestel'de hava ölçüm cihazları ile hava kirliliğini sürekli olarak kontrol altında tuttuklarını bildirdiler.
Bursa Çimento Fabrikası, Marmara bölgesindeki çimento tüketiminin yüzde 13'ünü, Türkiye çimento tüketiminin ise yaklaşık yüzde 4'ünü karşılıyor. IA/(FK)(Fotoğraflı)