BURSA, ()-BURSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın, taşeron orkestra alımının kurulduğu yıldan bu yana aynı şekilde yapıldığını belirterek, “Onlar bizim işçilerimiz değil personelimiz. Bursa’da bu ihale kapsamında yaptığımız alımlar 25 yıldan bu yana süregelen uygulama. Kurulduğundan bu yana sanatçılarımız aynı sistemle çalışıyor” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 88 kişilik ‘taşeron orkestra’ ihalesine çıktığı haberini değerlendiren Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın, yıllardır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Bursa İnsan Kaynakları Taahhüt, Eğitim, Danışmanlık Hizmetleri, İmar İnşaat ve Ticaret LTD. ŞTİ. (BİNTED)’den hizmet aldıklarını söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın 1989 yılından bu yana var olduğunu belirten, Altın, “Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Bando ve Çalgıcı Mektebi faaliyetlerini sürdürüyor. Uygulama yasal mevzuat gereği Kamu İhale Kanunu, personel çalıştırmaya yönelik hizmet alımı ihalesi. Buna tamamen taşeron sistemi diyemeyiz. Bunlar bizim işçilerimiz değil, personelimizdir. Bursa’da bu ihale kapsamında yaptığımız alımlar 25 yıldan bu yana süregelen uygulama. 1989 Bursa Büyükşehir Belediyesi ilk kurulduğunda konservatuvar da kuruldu. Kurulduğundan bu yana sanatçılarımız aynı sistemle çalışıyor” dedi.
“SÖZLEŞMELERİMİZİ 3-4 YILA UZATACAĞIZ”
Devam eden ihale kapsamında 65 kişilik personellerinin bulunduğunu ifade eden Altın, “Sınırlarımızın genişlemesiyle ekiplerimiz yeterli gelmemeye başladı. Sayısını arttırmamız gerekiyordu. Bu yüzden 88 kişi daha alacağız. Burada çalışacak kişilerin özellikleri, bilgi, deneyimleri ve mesleğe yönelik becerileri şartnamede belirtildi. Bizim benzer konudaki personel çalıştırmaya yönelik hizmetlerimiz konservatuvarla sınırlı değil. Özel güvenlikler, idari birimlerdeki temizlik personeli, evde bakım hizmeti veren, huzurevi ve ilaçlama sistemlerini uygulayan personelimizi bu şekilde alıyoruz. 4 bin 500 civarında personelimiz bu şekilde çalışıyor. Biz iş sürekliliği, garantisi noktasında aksama olmaması için sözleşmelerimizi artık bir yıllık yapmayacağız. Çalışanlarımızın ‘sözleşmem bitiyor. Ne yapacağım’ dememesi için 3-4 yıllık sözleşmeler yapacağız” diye konuştu.
"EMEKLİYE AYRILAN PERSONELİMİZ VAR"
Sözleşmeye uymayanlara ceza verilmediğini söyleyen Altın, işi severek yapan, devam etmek isteyen personelin, ‘sözleşme bitti’ denilerek çıkartılmadığını belirtti. Altın, yıllardır aynı personelle devam ettiklerini kaydederek, emekli olana kadar çalışan personelin bulunduğunu sözlerine ekledi.

(FK)(AAA)(FOTOĞRAFLI)