BURSA, () - BURSA Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile 8 avukatın Soma'da gözaltına alınmasını, kınadı. Demiröz, "Soma'nın kuşatma altına alınmasını ve görev yapmak amacıyla orada bulunan meslektaşlarımıza yapılan saldırıları ve gözaltıları kınıyoruz. Hiçbir engelleme ya da hiçbir saldırı bizleri yıldıramaz. Sonuna kadar bu sürecin takipçisi olacağız" dedi.
Soma'daki maden faciasını hükümet yetkililerinin olağan bir kaza olarak göstermeye çalıştıklarını öne süren Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, açıklamasında şöyle dedi:
"Tarihteki kazalar örnek gösterildi ve kazanın gerçekleştiği maden ocağının emsalleri arasında en iyi durumda olduğu iddia edildi. Tüm bu yaklaşımlar ve maden ocağını işleten şirketin iktidar güçlerince koruma altına alınması hepimizi kaygılandırmıştır. Savcılık soruşturma dosyası içinde maden ocağı girişindeki kamera kayıtlarının henüz yer almıyor olması kaygılarımızı arttırmaktadır. İşte avukat arkadaşlarımız delillerin karartılmasını önlemek ve felaketten sorumlu olan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmak için oradaydılar. Bu yüzden meslektaşlarımız paramiliter güçlerin saldırısına uğramış ve ardından güvenlik güçlerince gözaltına alınmışlardır. Soma’nın kuşatma altına alınmasını ve görev yapmak amacıyla orada bulunan meslektaşlarımıza yapılan saldırıları ve gözaltıları kınıyoruz. Manisa Barosu ve Türkiye Barolar Birliği süreci takip etmektedir. Tüm barolarımız gibi Bursa Barosu’ da bu sürece destek vermektedir. Hiçbir engelleme ya da hiçbir saldırı bizleri yıldıramaz. Sonuna kadar bu sürecin takipçisi olacağız."

IA(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)