Mikail PELİT / MALATYA, () - MALATYA’nın Doğanşehir İlçesi'ne bağlı Polat Mahallesi'nde muhtarlığı kazanan Mustafa Kurt, muhtarlık bürosu olmadığı için, elinde muhtarlık tabelasıyla akşama kadar merkezi yerlerde gezerek seyyar muhtarlık yapıyor.
Malatya’nın Büyükşehir olması ile belde iken mahalleye dönüştürülen Polat’ta muhtarlık seçimini Mustafa Kurt kazandı. Polat’ın ilk muhtarı seçilen Kurt görevine başladı ancak büyük bir sorunla karşılaştı. Polat’ta muhtarlık bürosu bulunmaması nedeniyle kapatılan Polat Belediye binasından bir yer isteyen muhtar Kurt’a Doğanşehir Belediyesi olumsuz yanıt verdi. Bunun üzerine muhtar Kurt çareyi seyyar muhtarlık yaparak buldu. 
Eline aldığı Polat Mahallesi Muhtarlığı tabelası ile birlikte mesai saatleri içinde Polat’ta parklarda dolaşan Muhtar Mustafa Kurt, vatandaşın resmi işlemlerini böylece aksatmadan görüyor. Muhtarların asla siyasete bulaşmadığını da belirten Kurt, 1 aydır bu şekilde park ve bahçelerde muhtarlık hizmetini yürüttüğünü, bazen de zaman zaman sıkıntılar çektiğini dile getirdi. Malatya Valisi Vasip Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’dan yer konusunda destek istedi.

MP(MP/COŞ) (FOTOĞRAFLI)