Ezgi ÇAPA- Özkan ARSLAN/İSTANBUL, () KESK'E bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) İstanbul 1 No’lu Şube Fatih’te bulunan İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı önünde eylem yaptı. “Temmuz zamlarımızı ve enflasyon farklarımızı toplu sözleşmeye imza atanlar ödesin” yazılı pankart taşıyan grup, “Devlet güdümlü sendika istemiyoruz”, “Ücrette adalet istiyoruz” şeklinde slogan attı. İnsanca yaşanabilecek bir ücret ve iş güvencesi talebi ile toplanan grup, basın açıklaması yapmak üzere Fatih AK Parti İlçe Başkanlığı’na yürüdü. Burada grup adına basın açıklaması yapan 1 no’lu şube işyeri temsilcisi Sinan Karataş, şunları söyledi:

 “AKP hükümetinin 2012 yılında çıkarttığı 666 sayılı kanun hükmünde kararname özellikle büro işkolunda fazla mesai, ikramiye ve vekalet ücreti gibi benzeri ödemeleri ortadan kaldırmış, büro emekçilerini yıl bazında ortalama 6 bin ila 8 bin TL tutarında gelir kaybına uğratmış, yaptığı ek ödeme uygulamasıyla da işkolumuz da adaletsizliği derinleştirmiştir. Enflasyon rakamları ilk 5 ay içinde yüzde 5.38 arttı. 123 TL’lik artış yılın ilk 5 ayında gerçekleşen resmi enflasyon farkını bile karşılamamaktadır. Torba yasa, zorba yasaya dönüşmüş bulunmaktadır. TBMM gündeminde görüşülen torba yasaya grev, iş güvenliği dahil birçok hakkımızı gasp etmeye yönelik hükümler yasallaştırılmaya çalışılırken vergi ve SSK pirim affı başta olmak üzere kamu alacaklarına getirilen kapsamlı af iş kolumuzda 3 yıl sürecek iş yükü artışını da getirmektedir.”

Karataş, BES’in taleplerini şöyle sıraladı:

 “Kamuda en düşük ücret yoksulluk rakamı sınırı 3 bin 772 TL’ye çıkarılmalıdır. Açlık sınırı rakamları vergiden muaf tutulmalı, yoksulluk sınırı en düşük vergi diliminden vergilendirilmelidir. Enflasyon rakamları hükümetten bağımsız kuruluşlarca hesaplanmalı, bu süreçte sendikalar da etkin rol almalıdır. Taşeron çalışma yasaklanmalı, güvencesiz çalışanlar kadroya getirilmelidir.”

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

(FOTOĞRAF)