BALIKESİR’in Burhaniye İlçesi'nde, Ören Mahallesi Şehit Baycan Caddesi’nde bulunan bir parka 'Gezi Parkı' adı verildi. Taksim’de başlayarak bütün yurtta devam eden Gezi Parkı direnişlerinde hayatını kaybeden, Abdullah Cömert, Ahmet Atakan, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş ve Mustafa Sarı’nın isimleri parkın girişine yerleştirilen tabelaya yazıldı.
Gezi Parkı direnişlerinde hayatını kaybedenlerin anısına park yapıldı. Parkın açılış töreninde, olaylarda hayatlarını kaybeden gençler için 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Çevre ve Trafik komisyonu ve Kardeş Şehirler Derneği Başkanı Masume Tuzkaya, "Olaylarda yaşamını yitiren gençlerimizin unutulmaması ve bu parkta sonsuza dek yaşamaya devam etmesi için bu hazırlığı yaptık. Yeniden düzenlenen bu park bunun somut bir ispatıdır" dedi.
Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, bu anlamlı hareketin Burhaniye’ye yakıştığını söyleyerek Burhaniye halkının hayatını kaybeden gençlere sahip çıkacağını belirtti. Yapılan yoklamada Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitiren vatandaşların isimleri okundu. Açılışın yapıldığı yerde bulunanlar, hep bir ağızdan 'Burada' diye haykırarak yaşamını yitirenlerin Burhaniye’de sonsuza dek yaşatılacağı mesajını verdi. Tören sonunda, Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitiren vatandaşların hayrına lokma ikramı yapıldı.