BURDUR Vali Yardımcısı 56 yaşındaki Hayri Sandıkçı, bugüne kadar 80 kez kan bağışında bulundu.
Burdur Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, 1977 yılından beri düzenli olarak Kızılay'a kan bağışında bulunuyor. Burdur Kızılay Kan Merkezi'nde bugün kan veren Sandıkçı, 80'inci kez bağışta bulunduğunu söyledi. Üniversite öğrencisi olduğu 1977 yılından bu yana düzenli kan verdiğini açıklayan Sandıkçı, "Çeşitli ilçelerde kaymakamlık görevinde bulundum. Bu sürede pek çok kez kan verdim. Şu ana kadar kayıt altına alınan bağış sayım 60. Son 15 yıldır her bağışım kayıt altına alınıyor. Ancak kayıt altına alınmayan bağışlarla birlikte bu rakam 80'e ulaştı. Sağlığım el verdiğim sürece kan bağışına devam edeceğim" dedi.
DÜZENLİ KAN BAĞIŞLAYIN
Kan bağışı konusunda farkındalık yaratmaya çalıştığını vurgulayan Sandıkçı, zamanla bunun yaşam tarzına dönüştüğünü belirtti. Kan bağışının hem kişisel hem de toplumsal görev olduğunu aktaran Sandıkçı, "Çünkü hepimiz her an her yerde bir kazaya, afete uğrayabiliriz. Kan hepimiz için her zaman lazım. Toplumumuzda kan ihtiyacı olan o kadar insan var. Sağlıklı her insanın düzenli kan bağışçısı olması gerektiğine inanıyorum. Toplumu yönlendirmek lazım. İhtiyaç duyduğumuzda kan bulabilmek için sağlıklı günlerimizde kan vermemiz gerekir" diye konuştu.
GİZLİ KAHRAMAN
Burdur Kan Merkezi Müdürü Nefise Akdemir ise Vali Yardımcısı Sandıkçı'nın bağışladığı kanla hayatlarını kurtardığı insanların 'gizli kahramanı' olduğunu söyledi. Kurum olarak Sandıkçı'ya desteklerinden dolayı teşekkür eden Akdemir, "Desteğini bizden hiç eksik etmedi. Süresini aksatmadan düzenli kan bağışında bulundu. Onun bu örnek davranışını topluma göstermek bizim için de bir şans" diye konuştu.