Mesut MADAN/ BURDUR, () - BURDUR Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, İl Seçim Kurulu'nda mazbatasını aldıktan sonra Ak Parti'li Sebahattin Akkaya'dan görevi teslim aldı.
Burdur'da yerel seçimlerde 20 bin 63 oy alarak belediye başkanı seçilen CHP'li Ali Orkun Ercengiz, seçmenleriyle birlikte İl Seçim Kurulu'na giderek mazbatasını aldı. Başkan Ercengiz, ardından Burdur Adliyesi'nden, belediye binasına kadar yürüyerek gitti. Yol boyunca esnaf ve vatandaşları selamlayan Ercengiz, görevi Sebahattin Akkaya'dan teslim aldı. Akkaya'ya hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Ercengiz, bundan sonra Burdur'u sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla hep birlikte yöneteceklerini söyledi.
SELEFİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Selefi Akkaya'nın tecrübelerinden her zaman faydalanmak istediğini aktaran Ercengiz, "Başlatılan projeler yarım kalmayacak. Devlette devamlılık esastır. Sevdamız olan Burdur için ne gerekiyorsa yapacağız. Hiç bir zaman komplekse girmeden, başkanımızın tecrübelerinden faydalanacağız. Makama oturmak için değil, çalışmak ve koşmak için geldik" dedi.
YARDIMA HAZIRIZ
Görevi devreden Sebahattin Akkaya ise bir nöbet değişimi yaşandığını, Burdur'u daha yaşanabilir hale getirmenin önemli olduğunu kaydetti. Burdurluların her şeyin en iyisine layık olduğunu anlatan Akkaya, "Yeni başkan bunu başaracaktır. Bizler en güzelini yapmak için bugüne kadar 10 sene çalıştık. Şimdi belirli bir noktaya geldik. İnşallah bu hizmetler, bu projeler devam eder ve kazanan Burdurlu olur. Yeni başkanı tebrik ediyoruz. Tecrübemizden, bilgimizden istifade etmek isterse her zaman her türlü yardıma hazır olduğumu belirtmek istiyorum" diye konuştu.
Başkan Ercengiz, Akkaya'ya çiçek verdi, aracına kadar eşlik etti. Kendi özel aracıyla gitmek isteyen Akkaya'yı, Başkan Ercengiz makam aracıyla uğurladı. Başkan Ercengiz, ardından makam odasında CHP rozetini çıkarıp tebrikleri kabul etti.

MM(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)