BURDUR BELEDİYE BAŞKANI: PEK ÇOK EVDE HASAR VAR
Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, 4.8 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Ağlasun İlçesi'nde incelemelerde bulundu. Ağlasun Belediye Başkanı MHP'li Aydın Kaplan ile birlikte Bağlar Mahallesi'nde hasar gören kerpiç evleri inceleyen ve vatandaşlardan bilgi alan Başkan Ercengiz, "Ağlasun'da büyük bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar 7 artçı sarsıntı kaydedildi. Pek çok evde hasar var. Ağlasun Devlet Hastanesi'nde deprem anında kriz geçiren 7 kişi tedaviye alındı. Köylerle irtibat kurmaya çalışıyoruz" dedi.
Depremin merkez üssünün Ağlasun olduğunu öğrendiği anda ilçeye hareket ettiğini kaydeden Başkan Ercengiz, "Çok şükür can kaybı yok. Sadece maddi hasar var. Büyük geçmiş olsun. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın" diye konuştu.
ISPARTA'DA KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU 
Depremin hissedildiği Isparta'da ise Vali Yardımcısı İsmail Akman başkanlığında 112 Acil Çağrı Merkezi'nde kriz merkezi oluşturuldu. Deprem nedeniyle herhangi bir hasarın oluşmadığı Isparta'da bir kişi yaşadığı korku nedeniyle hastanede tedaviye alındı. Isparta'da pek çok vatandaş da evlerini terk ederek park ve boş alanlarda bekliyor.
YOL TRAFİĞE KAPANDI
Diğer yandan deprem nedeniyle tepelerden kopan kayaların yola yuvarlanması nedeniyle Isparta-Antalya karayolu Kazak Tüneli mevkisinde ulaşıma kapandı. Bölgede önlem alan trafik ekipleri yol güvenliğini sağlayarak araçları alternatif yollara yönlendirdi. Karayolları ekipleri yolu açmak için çalışma başlattı.

FOTOĞRAFLI