BULGARİSTAN'DA TÜRK UÇAĞI HAVA SAHASINDA KAYIP (4)



ABD'den Türk Hava Kurumu için satın alınan ve Türkiye'ye getirilmek üzere yola çıkarılan Piper PA-44 Seminole tipi çift motorlu eğitim uçağının Bulgaristan hava sahasındayken kötü hava şartları nedeniyle mecburi iniş yaptığı ve pilotun sağ olarak kurtulduğu öğrenildi.

Macaristan'dan kalkan ikisi çift motorlu PA44, bibri de tek motorlu Cessna 182 tipi uçak, İstanbul'a gelmek üzere havalandı. Çift motorlu uçaklardan Uğur İngilok'un kullandığı PA44 Seminole, buzlanma nedeniyle Bulgaristan'da araziye mecburi iniş yaptı.

Uçağa kısa sürede Bulgar arama kurtarma ekipleri oluşurken pilotun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Mecburi iniş nedeniyle uçakta hasar meydana geldi. ABD pilotun kullandığı diğer çift motorlu uçak ise Bulgaristan'daki Plovdiv Havaalanı'na indi. Kalan tek uçak ise Çorlu'ya ulaşmayı başardı.

Ekibin koordinasyonunu sağlayan ve Cessna 182 tipi uçağı Çorlu'ya getiren Oben Oğultarhan, Macaristan'da son hava durumunu aldıklarını ancak mevsimsel olarak meteorolojinin çok hızlı değiştiğini belirterek "Raporda bulut tavanının 4 bin 500 feet (1500 metre) olduğu belirtilmişti. Ancak bulutun yüksekliği 400 feet'e (130 metre) kadar indi. Uçaklardan biri bulut içinde kaldığı için buzlandı. Uğur İngilok arkadaşımız başarılı bir mecburi iniş yaptı" dedi.

Konuyla ilgili olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yaptığı ilk açıklamada, mecburi iniş yapan uçağın ABD tescilinde olduğunu, henüz Türk tesciline geçmediğini belirtti. FK (ET)