ANTALYA, () - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Bülent Ecevit Kültür Merkezi'ndeki bir salona Berkin Elvan'ın adını verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı CHP'li Mustafa Akaydın, "İki Karaoğlan'ın adı bu merkezde yaşayacak" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Karaalioğlu Parkı içerisinde inşa ettiği 2 bin 600 metrekarelik alana sahip Bülent Ecevit Kültür Merkezi, bugün törenle hizmete açıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Muratpaşa Belediye Başkan adayı Ümit Uysal, emekli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş ile çok sayıda vatandaş açılışa katıldı.
Bülent Ecevit Kültür Merkezi'ndeki bir salona, Gezi olayları sırasında ekmek almaya gittiği sırada başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın adı verildi.
'İKİ KARAOĞLAN'IN ADI YAŞAYACAK'
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı CHP'li Mustafa Akaydın, yeni kültür merkezinde eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in ismini yaşatacak olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Akaydın, konuşmasına şöyle devam etti:
"Ama bununla da yetinmedik. Merkez içindeki kültür salonuna, 3 gün önce 15 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın adını verdik. Burada iki Karaoğlan'ın adı birden yaşayacak. Berkin de bir Karaoğlan. Ecevit de bir Karaoğlan. Her ikisi de Antalyalıların gönlünde taht kurmuş kişilikler olarak yaşayacaklar. Allah'tan her ikisine de rahmet diliyorum"
BERKİN ELVAN KÜLTÜR SALONU'NDA TİYATRO GÖSTERİSİ
Başkan Mustafa Akaydın ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nin kurdelesini kesip açılışını yaptıktan sonra merkezi ve Berkin Elvan Salonu'nu gezdi. Heyet, daha sonra Berkin Elvan Kültür Salonu'nda mini bir tiyatro gösterisi izledi.

PM(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)