BURSA'da klasik otomobilleri orijinal hale getiren Eyyüp ve Eren Soyel kardeşlere ait Oto Dizayn Mağazası'nda, 1938 model Opel Admiral ve 1964 model Chevrolet Corvair marka otomobiller meraklıları için sergileniyor. Soyel kardeşlerin elektrik aksamlarını tamamladıkları ve ilk günkü haline getirdikleri otomobillerden en çok ilgiyi hikayesi nedeniyle Opel Admiral çekiyor. Eyyüp Soyel, Almanya'da Hitler dönemi üretimi olan otomobili Nazı subaylarının törenlerde kullandığını söyledi.
Eyyüp ve Eren Soyel kardeşler kendilerine ait Es Garaj Oto Dizayn mağazasında, ilk günkü gibi orijinal hale getirdikleri 1938 model Opel Admiral ve 1964 model Chevrolet Corvair’i meraklıları için sergiliyor. Bu otomobillerden en çok ilgiyi hikayesi nedeniyle Opel Admiral’in çektiğini söyleyen Eyyüp Soyel, Almanya üretimi 1938 model Opel Admiral marka otomobillerin, o dönemde Nazi subaylarının Hitler’i selamlamak için kullandığını anlattı. Eyyüp Soyel, tüm parçaları el yapımı olan 76 yıllık aracın bazı parçalarını bulmakta zorlandıklarını ifade etti.
Otomobilin hurda halde geldiğini kaydeden Eyyüp Soyel, “Bu aracın her parçası Bursalı kaporta ve boya ustalarının elinden geçti. Kaportası, boyası, mekaniği, elektrik tesisatı yeniden yapıldı. Böyle bir aracın yenilenmesi 1 ile 1.5 yılı alıyor. Biz elektrik aksamını 1.5 ayda yenileyebildik. Bulunmayan far, sinyal lambası gibi parçalar yurtdışından getirtildi. En küçük parçası 250 ile 300 dolardan başlayan bu otomobil yaklaşık 80 bin TL’ye yenilendi” dedi.
'BURSA SOKAKLARINDA GEZECEKLER'
Spor model olduğu için en çok erkeklerin ilgisini çeken 1964 model Chevrolet Corvair’in de 16 ayda yenilendiğini söyleyen Eyyüp Soyel, “Aracın gövdesi polyester. Her şey orijinal. 8 silindir motor gücü var. Spor bir araç olduğu için motor aksamları çok değerli. Bu araçta nadir bulunanlar kategorisinde. Sahibi Bursalı olduğu için bu araçları kentin ana caddelerinde görebileceğiz” diye konuştu.