HASTALARINDAN dinlediği kan davaları hikayelerinden etkilenip doktorluğu bırakan Şanlıurfalı 44 yaşındaki Feridun Öncel, dört yıl önce kurduğu 'Toplumsal Barışı Sağlama Derneği'nin Ege Bölgesi Şubesi’ni İzmir’de açacağını söyledi. Öncel, 4 yılda 50’ye yakın kan davalı aileyi barıştırdığını belirtti.
İzmir’de uzun süre doktorluk yaptıktan sonra 6 yıl önce memleketi Şanlıurfa’ya dönen Feridun Öncel, burada aile hekimliği yapmaya başladı. Hastalarından dinlediği kan davaları hikayelerinden etkilenen Öncel, dört yıl önce de doktorluğu bırakıp 'Toplumsal Barışı Sağlama Derneği'ni kurdu. Derneği kurma amacının kan davalarını önlemek olduğunu belirten Öncel şunları söyledi:
"Derneğe 117 aşiret önderi de üye oldu. Dört yılda 50’ye yakın kan davalı aileyi barıştırdık. Toplumsal barış sadece Güneydoğu Bölgesi’nde değil ülkenin her yerinde sağlanmalı. O nedenle İzmir’de şube açmaya karar verdik. Küçük yaşta kız çocuklarının evlendirilmesinden, kardeşler arasındaki arazi anlaşmazlıklarına kadar bir çok konuda arabuluculuk yapacağız. Bir kadın sığınma evi de açmayı planlayoruz. Din, dil ve ırk ayırımı yapmadan sorunları çözmek istiyoruz. Enerjimizi kavgaya harcamamalıyız."