BURSA’nın Karacabey İlçesi’nde balıkçılar tarafından yakalanan 62 kilogram ağırlığındaki fener balığı ile 285 kilogram ağırlığındaki 'camgöz' cinsi köpek bağlığı bir balıkçıda sergilenmeye başladı. Vatandaşlar pek sık rastlanmayan balıklarla fotoğraf çektirmek için adeta yarıştı.
Karacabey Boğazı’nda dün akşam saatlerinde balıkçıların ağlarına 1 metre 44 santim uzunluğunda ve 62 kilogram ağırlığında fener balığı ile 285 kilogram ağırlığında ve 3 metre 20 santim uzunluğunda 'camgöz' cinsi köpekbalığı takıldı. Bursa'daki Kocamanlar Balık Markette sergilenen dev camgöz balığı, ile fener balığı vatandaşlar tarafından büyük ilgi görürken, vatandaşlar balığın fotoğrafını çekmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Balık marketin sahibi Ömer Kocaman, balıkların her ikisinin de aynı bölgede yakalandığını belirterek, bu boydaki bir fener balığını ilk kez gördüğünü söyledi.
KANSER HASTALARINA DAĞITACAĞIZ
Köpekbalığının da yakalandıktan sonra vinç yardımıyla tekneden çıkarıldığını kaydeden Kocaman, "Kanser hastalığına iyi geldiği düşünüldüğü için bu balık dünyada şu anda popüler durumda. Ancak Türkiye’de isminden dolayı çok fazla tüketimi olmuyor. Biz bu balığı iki gün daha burada sergiledikten sonra parçalayıp kanser hastalarına dağıtmayı düşünüyoruz" diye konuştu.