Gülay KUYUCU/VAN, () - TÜRKİYE Briç Federasyonu tarafından düzenlenen 'Türkiye Kulüpler Takım Şampiyonası', Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ilk defa Van'da yapılacak. Türkiye Briç Federasyonu Doğu ve Güneydoğu Bölge Sorumlusu Kenan Erdoğan, kırsal bölgelerde briç faaliyetlerini yaygınlaştırmak ve özellikle barış sürecine katkı sunmak için Van'a geldiklerini söyledi.
Van Gölü kenarında bulunan bir otelde yapılacak olan turnuvaya, Türkiye geneli 64 kulüpten yaklaşık 400 oyuncu katılacak. Türkiye Briç Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Kulüpler Takım Şampiyonası hazırlıkları için Van'a gelen Türkiye Briç Federasyonu Doğu ve Güneydoğu Bölge Sorumlusu Kenan Erdoğan, kırsal bölgelerde briç faaliyetlerini yaygınlaştırmak istediklerini söyledi. Özellikle barış sürecine katkı sunmak için geldiklerini belirten Erdoğan şöyle konuştu:
"Ülkemizde şu anda mevcut olan barış sürecine bir katkımız da olsun istedik. Bu barış sürecinin olması ile birlikte hem batı ile doğu arasında kırılan gönül köprülerinin tamir edilmesi hem de insanların birbirlerine karşı olan ön yargılarının giderilmesi açısında bir sosyal sorumluluk projesi olarak da biz buna baktık. Böylece federasyonumuzun en büyük organizasyonu olan Türkiye Kulüpler Takım Şampiyonası'nı bu yıl Van'da düzenlemeye karar verdik."
Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Dr. Nevzat Aydoğdu da bu turnuvayı Van'da yapmaya karar verdiklerinde bile üyelerinin tepkisiyle karşılaştıklarını belirterek "Yaklaşık 30 yıllık bir briç sporcusuyum. Fakat Van'a gerek briççi olarak gerek birey olarak ilk defa geliyorum. Organizasyon dolayısıyla birçok sporcumuzun da Van'a ilk defa geleceklerini biliyorum. Türkiye Briç Federasyonu olarak her yıl 3 büyük Türkiye şampiyonası düzenliyoruz. Bunlardan en büyüğü olan Kulüpler Arası Türkiye Takım Şampiyonluk Turnuvası'na yaklaşık 64 takımımız, yaklaşık 400 kişiyle bu yıl Van'a gelecekler" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI