YOZGAT'ta Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüs alanında yapımına başlanılan 229 milyon 122 bin lira maliyetli 7 ayrı projenin çalışmaları sürüyor. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yumak, üniversite hastanesinin yapımına da başlandığını açıkladı.
Bozok Üniversitesi Rektör Yardıcısı Prof. Dr. Hasan Yumak, üniversiteye bağlı Tıp Fakültesi Hastanesi'nin geçici binada hizmet verdiğini hatırlatarak, kampüs alanı içerisinde yapımını öngördükleri yeni hastane binasının inşaatının da başladığını söyledi. Prof. Dr. Hasan Yumak, "Kampüs alanı içerisinde 5'i eğitim, 2'si sağlık olmak üzere toplam 7 proje ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu projelerin toplam maliyeti 229 milyon 122 bin lira. Hafriyat çalışmalarına başlanılan Tıp Fakültesi Morfoloji binası ve 200 yatak kapasiteli Araştırma ve Uygulama Hastanesi'yle birlikte Rektörlük ve İdari Birimleri tek çatı altında toplayacak İdari Birimler Hizmet Binası inşaatı TOKİ tarafından yapılıyor" dedi.
Prof. Dr. Yumak, 8 bloktan oluşan 5 katlı Mühendislik Fakültesi ve Akademik Birimler Kompleksi'nin 24'ü amfi olmak üzere 50 derslikten oluştuğunu belirtti. Yumak, 168 öğretim elemanı çalışma ofisini içinde barındıracak kompleks içerisinde 65 laboratuvar ve atölye, 20 sosyal donatılar yer aldığını, 52 bin metrekarelik alana sahip yeni yatırımların önümüzdeki yıl tamamlanacağını kaydetti.

FOTOĞRAFLI