Harun GÖKÇEOĞLU/SARIKAYA (Yozgat), () - ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, twitter'ın kapanmasıyla ilgili konunun yanlış bir mecrada tartışıldığını söyleyerek, "Bu, twitter'ı yasaklamak değil, bir mahkeme kararının icrasıdır. Mahkeme kararları itiraz üzerine kaldırılabilir. Sonuç itibariyle burada twitter'ın Türkiye'de tamamen kadırıldığı bir durum değil bu. Mahkeme kararına ilşkin bir durum" dedi.
Seçim çalışmalarını Yozgat'da sürdüren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bugün Sarıkaya İlçesi'nde basın mensuplarının nevruz ve twitter'ın kapatılmasına yönelik sorularını yanıtladı. Bozdağ, "Türkiye'nin her tarafında nevruz kutlamaları var. Balkanlar'da da var Ortaasya'da da var. Bazı Orta Asya ülkelerinde nevruz milli bayram olarak kutlanılıyor. Ortak bir bayram, birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşliğe vesile olmasını temenni ederim. Şu anda Türkiye'deki kutlamalar nasıl geçti, onu takip etme imkanım olmadı. Bayramların nevruz gibi önemli günlerin birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ederiz" dedi.
TWITTER'I KAPATMA MAHKEME KARARI
Bakan Bozdağ, twitter'in kapatılmasına yönelik soruya ise şu yanıtı verdi:
"Konu yanlış bir mecrada tartışılıyor. Esasında basına yansıyan açıklamalara baktığımız zaman, bazı vatandaşlarımızın kişilik haklarının ihlali ilkesi ile mahkemelere yaptığı müracatlar sonucu alınmış kararlar var. Bu kararlar sosyal medyada bu imkanları sunan firmalara da tebliğ edliyor. Firmaların mahkeme kararlarının gereğini yerine getirmesi gerekir. Bu kararlar twitter'ın tamamının kapatılmasının değil, esasında içeriklerin çıkartılmasını ön görüyor. Ancak firmalar içerikleri mahkeme kararına uyarak çıkarmayınca, tabi mahkeme kararlarını uygulamak için başka bir yolun da kalmadığı anlaşılıyor. O çerçevede bir adım atıldığını yapılan açıklamalardan anlıyoruz. Bu twitter'ı yasaklamak değil, bir mahkeme kararının icrasıdır. Tabi mahkeme kararları itiraz üzerine kaldırılabilir kararlardır onunla ilgili itiraz eden olabilir mahkeme yeniden değerlendirebilir. Sonuç itibariyle burada twitter'ın Türkiyeden tamamen kadırıldığı bir durum değil bu. Mahkeme kararına ilşkin bi durum."
BDP'LİLERİN ÖCALAN İLE İLGİLİ TEMENNİLERİ
Bozdağ, Türkiye'nin 77 milyon insandan oluştuğunu, Türk'ü, Kürt'ü Laz'ı, Çerkez'i, bütün etnik farklılıkları ile ülkenin zenginliği olduğunu belirtti. Bozdağ, şöyle devam etti:
"Biz öyle görüyoruz. Farklılıkları ayrılık vesilesi değil, zenginlik vesilesi görüyoruz. Birliği, kardeşliği zedeleyen yaklaşımlardan herkesin kaçınmasında fayda vardır. 2014'de tüm Türkiye'deki vatandaşlarımzın yılı olduğu gibi, 2015'te tüm vatanaşlarımızın ortak yılı olacaktır. Bu yılda yapılacak her türlü iyilik, vatandaşlarımızın tamamı için olacaktır. Tabi BDP'lilerin Öcalan ile ilgil dilek ve temennileri var. Onlar zaten zaman zaman dile getiriliyor. Şu anda bizim infaz sistemimiz belli. Dolayısıyla hukuki bakımdan Öcalan 2014- 2015, yani bizim yasalarımız bakımından herhangi bir değişikliğin olması söz konusu değil. Hukuki durumu ne ise cezası tamamlanana kadar durumu devam edecektir."

HG(AY/SS) (FOTOĞRAFLI)