ÇANAKKALE'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki tatil cenneti Bozcaada'daki konaklama tesisleri, plajlar ve restoranlar, durgun geçen ramazanın aksine bayramı dolu geçirdi.
Bayram tatiliyle sahil beldeleri dolup taşarken, Bozcaada'da pastadan payını aldı. Bakir kalmış koyları, dünyaca ünlü Ayazma Plajı, Türk ve Rum Mahalleleri, Türk ve Rum konseptindeki restoranları ve Cenevizliler'den kalma kalesiyle bütün güzellikleri bünyesinde barındıran Bozcaada, İstanbullular başta olmak üzere bayram süresince tatilcilerin akınına uğradı.
Bayram süresince toplam yatak kapasitesi 3 bin olan adadaki tüm konaklama tesisleri doldu. Gündüzleri güneş ve kumun keyfini Ayazma Plajı başta olmak üzere bakir kalmış koylarda denize girerek çıkaran tatilciler, akşamları da Türk ve Rum Mahalleleri'nin ara sokaklarındaki her iki kültüre ait konsepteki Türk ve Rum restoranlarda, ada çevresinde avlanan lezzetli su ürünlerini tadına bakmanın keyfini yaşadı.
Tatilcilerin Bozcaada'ya olan yoğun ilgisi Geyikli Feribot İskelesi'nde bayram boyunca uzun araç kuyruğu oluşturdu. İki feribot saatsiz sefer yapıp tatilcileri Bozcaada'ya ulaştırmaya çalıştı. Uzun feribot kuyruğu nedeniyle günübirlikçi tatilciler araçlarını Geyikli'de bırakıp, sadece kendileri binerek adaya geçti. Buna rağmen bayramı adada geçiren tatilcilerin araçları nedeniyle, köyü bulunmayan ve merkezi çok küçük olan Bozcaada'da trafik adeta kilitlendi. Restoran ve çay bahçeleri dolup taştı.
İstanbul'dan tatil için Bozcaada'ya gelenler, 18-20 saat süren yolculukla hayatlarının en uzun yolculuğunu yaptıklarını belirtirken, Bozcaada'nın tüm güzelliklerini yaşadıkları için bu zahmete değdiğini söyledi.
Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) Başkanı Yahya Göztepe ise, "Bu yoğunluğu bekliyorduk zaten. Otel rezervasyonlarından belliydi. Ancak herhangi bir olumsuzluk yaşamadık. Herkes tatilini mutlu geçirdi" dedi.

FOTOĞRAFLI