BURSA’da geleneklere uygun yapılan Roman düğünü, televizyon dizisi 'Cennet Mahallesi'ndeki görüntüleri aratmadı. Düğünden önce kadın kıyafeti giydirilen damat, sokakta göbek attı, başında yumurta kırıldıktan sonra un, süt, salça döküldü. Damat hamamdaki eğlence ardından sokak araç trafiğine kapatılarak düğün yapıldı. 
Bursalı Müzisyen Muammer-Özlem Kuzu'nun baterist oğlu 22 yaşındaki Muammer Kuzu ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası Şefi Murat İliş ve eşi Gamze İliş'in piyanist kızı 21 yaşındaki Gaye İliş için iki gün, iki gece süren düğün yapıldı.
DAMAT KADIN KIYAFETİ GİYEREK GÖBEK ATTI
Romanlar'ın düğün öncesi gelenekleri arasında olan 'Damat hamamı', televizyon dizisi 'Cennet Mahallesi'ndeki sahneleri aratmadı. 'Yumurtalar kırılsın, gönüller kırılmasın' diyen Romanlar, damat Muammer Kuzu'yu kendi evinden kız evine gidene kadar yumurta, un, süt, kola, salça yağmuruna tuttu. Kadın elbisesi giydirilen damat Muammer Kuzu, davul-zurna eşliğinde göbek attı. Mahalle sakinleri tarafından ilgiyle izlenen tören, gelinin evinden Tarihi Beyaz Saray Hamamı'na kadar devam etti. Aynı ismi taşıyan babası Muammer Kuzu tarafından yıkanıp temizlenen damat Muammer Kuzu, "Bizim geleneklerimiz damat olmayanlar için eğlenceli. Damat olan için zor"diye konuştu.
GELİN ALMA VE DÜĞÜN
Ertesi gün düzenlenen 'Gelin alma' töreninde de aynı coşku yaşandı. Sokak trafiğe kapatılırken, damat evinde toplanan konuklar davul-zurna eşliğinde kız evine geldi. Baba evinden 'Ekmek ve Kuran-ı Kerim' ile çıkarılan gelin Gaye İliş, lüks otomobile sağ ayağı ile adım atarak bindi. Damat evinin önünde de davul-zurna eşliğinde karşılanan Gaye İliş, eşi Muammer Kuzu, annesi Özlem Kuzu ve kayınpederi Muammer Kuzu ile birlikte göbek attı. Düğün sonrası yaptığı açıklamada, dünya evine girmenin mutluluğu içinde olduğunu söyleyen Gaye İliş Kuzu, "Allah bu duyguyu her genç kıza göstersin" dedi.

FOTOĞRAFLI