KAYSERİ, () - KAYSERİ Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıyı kınadı. Boydak, "Filistin’deki ateş bir an önce sönsün. Gazze’ye yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz, barış istiyoruz. İsrail'in bu yaptığı ne hesaba, ne kitaba ne de insanlığa ve vicdana sığmaz"’ dedi.
KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Türkiye’nin Irak ve Suriye gibi komşularında meydana gelen olaylara, bir de Filistin’de İsrail’in kara hearekatının eklenmesinden kaygı duyduklarını belirtti. Boydak şöyle konuştu:
"Maalesef yine son günlerde hepimiz biliyoruz ve yakinen takip etmekteyiz. İsrail ve Filistin arasındaki problemler devam ediyor. Gazzeye yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bu mübarek günlerde böyle bir işleme tabi olmak, böyle bir saldırıya maruz kalmak oradaki kardeşlerimiz açısından da üzüntü verici. Acımız çok büyük. 500'ün üzerinde kayıp olduğu söyleniyor. En kısa zamanda ateşkesin sağlanmasını diliyoruz."
'İHRACAT AÇISINDAN IRAK VAZGEÇİLMEZ'
Türkiye için Irak’ın özellikle ihracat açısından vazgeçilmez olduğuna dikkati çeken Mustafa Boydak sözlerini şöyle sürdürdü :
"Irakta’ki meseleyi yakinen takip ediyoruz. Irak Türkiye için hayati önemi olan hem ticari partner, hem de kardeş ülkemiz bizim. Resmi rakamlarda ikinci falan gibi gözüküyor ama bizim Irak'la çok sınırımız var. Günü birlik ticaretimiz de var. Baktığımız zaman Irak’ın bize çok ihtiyacı var, bizim Irak’a çok ihtiyacımız var. Bizim temel isteğimiz Irak’ta kardeş kavgasının olmaması ve Irak’ın iç güvenliğinin rahat olması. Öbür türlü biz ticari işleri çözeriz. Orada bir ay iki ay gecikmemiz olsa da, satışlarımızda ihracatımızda düşüş olsa bile telafi ederiz. Ama benim en öncelikli temennim oradaki kardeşlerimiz, hatta bizim hala orada rehin kalan vatandaşlarımız, konsoloslarımız var. Bunların salimen kurtulması da çok önemli bizim açımızdan. Ben devletimizin ve hükümetimizin, aklı selim politikalarla bu süreci yönettiğine ve yöneteceğine inanıyorum." 

FOTOĞRAFLI