KAYSERİ, () - KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, Soma’daki 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kayseri Milletvekili Enerji Bakanı Taner Yıldız Bey'e milletimiz adına teşekkür ediyoruz" dedi.
Sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden Soma’daki maden faciasıyla ilgili değerlendirmeler de bulunan Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, adalet vurgusu yaptı. “Kayseri Milletvekili Enerji Bakanı Taner Yıldız Bey'e milletimiz adına teşekkür ediyoruz. Günlerce zor şartlarda görev yaptı bence. Sn. Bakan açıkçası siyasi bir meseleye dönüştürmek istifa istemek memlekete bir katkı sağlamaz bence. Sağduyulu olmalıyız” ifadelerini de kullanan Boydak, konuyla ilgili ayrıca şu tweetleri attı:
“Soma maden faciasına bir de işveren zaviyesinden bakıldığında, belki bazıları çok kızacak ama adaletin her kesime de lazım olduğu açıktır. Neticede iş hayatının gereği işçi de olacak işveren de olacak.Yoksa devasa ülkemiz nasıl kalkınıp yoluna devam edecek. Görüyoruz ki bu acı meselede dahi bazıları hükümeti nasıl yıpratırım hesabı içerisine girmişler. Bugün için acil ihtiyaç birlik ve beraberlik içerisinde olmaktır. Acımız çok çok büyüktür. Ama acıları azaltmak için çalışmamız gerekir. Belki bazıları bizi eleştirerek ama zararı yok. Doğru gördüğümüz hususu paylaşmak en doğal hakkimizdir. Daha çok yakında 200 den fazla kişi uçakla beraber kayboldu.Oralardaki yaklaşım ile çok farklı duruyoruz. İşverenlerin tabi olduğu oda borsa vs. bu süreçte bence daha etkin ve bilgilendirici bir fonksiyon da icra edebilir. Resmi rakamlara tabi olmalıyız. Yargılamayı etkilemekten de kaçınmalıyız. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın inşallah güzel ülkemize. Yılmadan çalışacağız. Bizi kamuoyu tanır. Doğru gördüğümüzü de yanlış gördüğümüzü de söyleriz. Herhangi bir mülahaza ile konuşmayız. Çünkü meslek örgütü lideriyiz."

CZ(OE/ESM) (FOTOĞRAFLI)