MANİSA'nın Akhisar İlçesi'ndeki 555'inci Akhisar Çağlak Festivali'ne katılmak üzere gelen Bosnalı bir grup, facianın yaşandığı madende ölen işçilerin mezarlarını ziyaret etti, dua okudu.
Faciada ölen işçiler adına Şeyhisa Camii'nde düzenlenen anma toplantısına katılan Bosnalı grup, ardından Soma'ya geçti. Belediye Mezarlığı'nda oluşturulan madenci şehitliğini ziyaret eden Bosnalı grup, dua okuyup çiçek bıraktı. Ölen madencilerin yakınlarını ziyaret eden grup, başsağlığı diledi. Heyete başkanlık yapan Elçi İbrahim Paşa Medresesi öğreticisi Leyla Beso Hlaskiç, Soma'da yaşanan faciadan dolayı çok üzgün olduklarını ve ailelerin acıları paylaştıklarını belirtti. Hlaskiç, şöyle dedi:
"Yaşanan facia nedeniyle ortaya çıkan duyguları ifade etmek çok zor. Ülkemizdeki sel felaketi de bizleri fazlasıyla üzdü. Akhisar'da düzenlenecek olan festival, Soma faciası ile iptal edildi. Bizler de buradaki kardeşlerimizin acısını paylaşmak için burada bulunuyoruz. Onlar için ellerimizi açıp dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Allah geride kalan ailelerine sabırlar versin."

HA(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)