Coşkun YAMAN / BALIKESİR, ()- BALIKESİR'de polisin bu yıl gerçekleştirdiği 81 operasyonda toplam 3 kilo 300 gram bonzai sentetik uyuşturucu ele geçirildiği bildirildi.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, bu yılın ilk 6 aylık döneminde il genelinde "torbacı" olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan toplam 81 operasyonda 180 şüphelinin yakalandığı ve 51'inin tutuklandığı bildirildi. Bu operasyonlarda 3 kilo 300 gram bonzai sentetik uyuşturucu ele geçirildiğini açıklayan yetkililer, bu miktardaki bonzai ile en az 2 bin kişinin bağımlı hale gelebileceği ve zehirlenebileceği değerlendirmesinde bulunuldu.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEYE DEVAM

Balıkesir Polisi son olarak, il merkezinde bonzai maddesi sattığı belirlenen 3 şüpheliyi yakaladı. Altıeylül ilçesine bağlı Balıklı Mahallesi ile Bandırma ve Savaştepe ilçesinde izinsiz kenevir bitkisi ekerek, esrar maddesi elde ettiği belirlenen 4 şüpheli, Bandırma'da uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen bir kişi yakalandı. 8 şüpheliden 5'i tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Yakalanan şüphelilerin ev ve işyerlerinden, hayvan sayalarından ve üzerlerinden, satışa hazır vaziyete getirilmiş 16 parça halinde toplam 42 gram bonzai maddesi, satışa hazır vaziyette parçalar halinde 5 kilo 634 gram kubar esrar ile 669 kök hintkeneviri ele geçirildi.

Balıkesir Emniyet Müdürü Ferudun Boz, "İlimiz ve İlçelerinde gençliğimizi zehirleyen ve uyuşturucuya özendiren şahıslara yönelik olarak çalışmalarımıza devam edilecektir. Halkımızın Emniyet birimlerine ilettiği şikayet ve ihbarlar en ince ayrıntısına kadar titizlikle araştırılıp en etkili şekilde sonuçlandırılmaktadır" dedi.