Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, () - DENİZLİ'de Özel Tekden Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Oflaz, son dönemde gençler arasında kullanımı artan ve ölümlere yol açan, sentetik uyuşturucu türü olan bonzainin eroinden daha tehlikeli olduğunu söyledi.  
Dr. Zeynep Oflaz, uyuşturucu madde içerikli olan ve kullanımı esnasında insan metabolizmasına çok zararları dokunan bonzainin tamamen uyuşturucu maddeden ve bazı bitkilerin yapraklarına karıştırılarak elde edildiğini belirtti. Bonzainin kullanan kişiyi bağımlı hale getirdiğini vurgulayan Dr. Oflaz şöyle dedi:
"Bonzai, sentetik cannabinoid ismi altındaki birçok maddeden oluşur. Tamamen kimyasal bir uyuşturucu olan bonzai, bir kereden bir şey olmaz düşüncesiyle kullanan gençleri pençesi altına alır ve bağımlı hale getirir. Bonzai eroinden daha tehlikeli. Bonzai beyin hücrelerinde kısa sürede büyük hasarlara neden olurken, genetik yatkınlığı olan kişilerde şizofreni benzeri etkiler meydana getirir, hatta ölümlere neden olur. Dikkatli olun ve çocuklarınızı koruyun."
YAN ETKİLERİ
Bonzainin geçici körlük ve geçici felç durumu gibi sonuçlar da doğurduğunu belirten Dr. Zeynep Oflaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bazı kişilerde ani kalp durmalarıyla ölümlere neden olabiliyor. Bonzai eroinden daha fazla yan etkiye sahip. Ayrıca eroine göre çok daha ucuz ve kolay ulaşılabiliyor. Ailelerin çocukları yakından izlemesinde yarar var.  Çocuğa otoriter ve baskıcı değil, uzlaşıcı yaklaşmalı, fikirlerine saygı duymalı ve aile ortamında beklentisini karşılayacak girişimlerde bulunmalıyız. Anne- baba olarak. sürekli başarılı olsun diye çocuklarımızı baskı altına almak yerine onlara vakit ayırmalıyız. Çocuklarımız dışarıda takıldıkları gruplar içerisinde kendini değerli hissettikleri anda ne yapılıyorsa ona uyuyor." 

FOTOĞRAFLI