BOLU'da orman içerisinde bulunan Akkaya travertenlerinin turizme kazandırılması için travertenlerin üzerindeki havuz ve çevresinin yenilenmesi için çalışma hızlandırıldı. Travertenlerin renginin açılması amacıyla kanallardan maden suyu bırakılmaya başlandı.
Bolu'nun Çepni Köyü'nde doğal maden suyu kaynağının çıktığı yerde oluşan travertenlerin turizme açılması için çalışma devam ediyor. İl Özel İdaresi tarafından travertenlerin işletilmesi için açılan ihaleyi kazanan işadamı Salih Çetin, bölgeye yeni tesis yaparken, travertenlerin üzerinde bulunan büyük havuzu yenilemek için çalışma başlattı. Havuz ve çevresinin mermerle kaplanması için çalışma yapılırken, çevresine küçük havuzlar yapıldı. Su bırakılmaması nedeniyle travertenlerin kahverengi renge dönüşmesi üzerine kanallar açılarak travertenlerin üzerine maden suyu bırakılmaya başlandı. Ayrıca çevresindeki piknik alanlarında yürüyüş yolları oluşturuldu. Yeni düzenlemelerle ilgi çekmeye başlayan travertenlere gelenler piknik yaparken, ayaklardaki mantarlara iyi gelmesi nedeniyle küçük havuzlara ayaklarını soktu. İnşaat çalışmalarının devam ettiğini belirten Salih Çetin, şöyle dedi:
"Maden suyu dolu büyük havuz iyileştirme çalışmalarının ardından temizlenecek ve kullanıma açılacak. Yürüyüş yolları ve çevre düzenlemelerinin ardından bölge turizmin hizmetine açılacak. Bolu'nun Pamukkale'si olarak bilinen bölge önümüzdeki günlerde gözde mekanlar arasındaki yerini alacak."

FOTOĞRAFLI