BOLU Cumhuriyet Savcılığı'nın, Ak Parti Bolu İl Başkanlığı'nın astığı Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının ve parti ambleminin olduğu, 'Tarihi yeniden yazarken, oyunları bir bir bozarken, dik dur eğilme, Bolu hep seninle' yazılı pankartın kaldırılmasını istemesine rağmen kaldırılmadı. Pankart, dün akşam projektörle aydınlatılarak gece da herkesin görmesi sağlandı.
CHP Bolu İl Başkanlığı, Ak Parti Bolu İl Başkanlığı'nın Bolu İl Özel İdaresi'ne ait Hükümet Meydanı'nda bulunan kullanıma kapanan sinema binasının cephesine astığı Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının ve parti ambleminin olduğu, 'Tarihi yeniden yazarken, oyunları bir bir bozarken, dik dur eğilme, Bolu hep seninle' yazılı pankartın kaldırılması için Salı günü şikayette bulundu. Cumhuriyet Savcılığı'nın yaptığı incelemenin ardından Çarşamba günü, '298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanununa Muhalefet' suçundan pankartın kaldırılmasına karar verildi. Bolu Belediyesi'nden pankartı indirerek Bolu Emniyet Müdürlüğü'ne teslim etmesi istendi. CHP İl Başkanlığı dün Bolu Belediyesi'nin yanında bulunan Necip Fazıl Kültür Merkezi'nin girişine asılan afişin de kaldırılması için Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe verdi.
PROJEKTÖRLE AYDINLATTILAR
Cumhuriyet Savcılığı'nın kararına rağmen pankart kaldırılmazken, dün akşam projektörle aydınlatıldı. Bolu'nun en büyük meydanı olan Hükümet Meydanı'ndaki sinemanın cephesinde asılı pankartın alt kısmına projektör konuldu. Pankarta vuran ışıkla gecenin karanlığında da görülmesi sağlandı.
BOŞ KAMU BİNALARINA PANKART ASMAK İÇİN BAŞVURUDA BULUNACAĞIZ
CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz, Ak Parti'nin pervasızca hareket ettiğini belirterek, "Aslında 17 Aralık'ta yaşanan rüşvet yolsuzluk operasyonunun benzeri küçük bir örneğiyle Bolu'da yaşanıyor. Ben pankartın indirilmesini isteyen savcının akıbetini düşünüyorum. Operasyonun ardından savcıların başına gelenlerin benzeri yaşanabilir. Tuz tamamen kokmuş durumda. En ufak şaşkınlığım yok. Ben herkesin adalete sonuna kadar güvenmesini istiyorum. Bir gün herkese lazım olacaktır. Pankart kaldırılmayacaksa eğer, boş bulunan bütün kamu kurumlarına partimizin adayının resimlerini asmak için başvuruda bulunacağız" dedi.
'PARTİ AMBLEMİNİ KALDIRACAĞIZ' DEMİŞTİ
AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, dün parti amblemi ve 'AK Parti İl Başkanlığı' yazısının üzerini kapatmayı düşündüklerini belirterek, "İşin hukuka aykırı olduğu konusunda bir sıkıntı var. Konuyu çözüp ortak bir yol bulmak için çalışıyoruz. Pankartı kaldırmak gibi şu an bir çalışmamız yok. Pankartta yazılı olan 'İl Başkanlığı' yazısı ve logoyu kapatmayı düşünüyoruz" demişti.