Mutlu YUCA/BOLU, () - BOLU'nun Yeniçağa İlçesi'nde şiddetli yağmurun ardından 5 köy, derelerin taşması sonucu sular altında kalırken, çok sayıda evi su bastı.

Bolu'da akşam saatlerinde etkili olan yağmur yağışının ardından Yeniçağa'ya bağlı Eskiçağa, Yamanlar, Beyköy, Dereköy ve Aşağıkuldan köylerinden geçen derenin taşması sonucu bölge sular altında kaldı. Köylerdeki ev ve kümesler ile yollar sel nedeniyle zarar gördü. Yaşanan felaketin ardından bölgeye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve UMKE ekipleri sevk edildi. Evlerini su basan köylüler ellerinde küreklerle suları ve çamurları temizlemeye çalıştı. İl Özel İdaresi ekipleri de iş makineleriyle sel nedeniyle taşınan ağaç dalları ve kayaları kaldırdı.

Sel sularının birden geldiğini ve korkuyla evden fırladıklarını belirten köylüler, "Hiçbir şeyi alamadan evlerimizden çıktık. Eşyalarımız ve evlerimiz sular altında kaldı. Çok zararımız var" dedi.

Sel sularının vurduğu Eskiçağa köyüne gelerek incelemelerde bulunan Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar, şiddetli yağmurların ardından derelerin taştığını belirterek, "Şu ana kadar 5 köyümüz selden zarar gördü. Eskiçağa, Yamanlar, Beyköy, Dereköy ve Aşağıkuldan köylerimiz selden en çok etkilenen yerler. Buralarda çok sayıda evi su bastı. Yollar ciddi zarar gördü. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte hasar tespit çalışmalarına başlayacağız" diye konuştu.

MY(MÇ/SSA) (FOTOĞRAFLI)