Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU, () - RAMAZAN Bayramı tatili için yolllara düşenler TEM yolunun Bolu Gerede gişelerinin önünde 30 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu. Karadeniz ile bağlantıyı sağlayan Gerede ile Karabük arasındaki yolda da 30 kilometrelik araç kuyruğu oluşurken, araçlar adım adım ilerledi.
Cuma gününden itibaren TEM yolunun Bolu kesiminde yaşanan yoğunluk arife günü sabahı da devam ediyor. TEM'in Ankara yönünde yoğunluk yaşanırken özellikle Bolu Dağı Tüneli mevkiinde araçların yavaşlaması nedeniyle ulaşım yavaş ilerledi. İstanbul yönünde ise sürücüler sıkıntı yaşamadan yollarına devam etti.
TEM'de 3 gündür en sıkıntılı yer olan Gerede gişelerinin önünde 30 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu. Trafik ekiplerinin Gerede gişelerindeki yoğunluğu azaltmak için bir önceki Yeniçağa gişelerine araçları yönlendirmesi çare olmadı. Yeniçağa gişelerinin önünde de uzun araç kuyrukları oluştu. TEM'de gişelere doğru adım adım ilerleyerek otoyoldan çıkanlar D-100 karayolunda da aynı sıkıntıyı yaşadı. D-100 karayolu ve TEM'den çıkan araçların  yöneldiği Karadeniz ile bağlantıyı sağlayan Gerede ile Karabük arasındaki yolda, 30 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu.
Saatlerce yolda olan tatilciler isyan ederken, 14 saatte İstanbul'dan Bolu'ya gelen bir tatilci, "İstanbul'dan Bolu'ya 14 saatte geldik. Yollarda perişan olduk. Yollar berbat" dedi.

FOTOĞRAFLI