Mutlu YUCA-Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU'da, kentin en işlek caddesinde yaklaşık 2 bin kişi Soma'da yaşamını yitiren maden işçileri için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Soma'da yaşanan maden faciasında yaşamını yitiren maden işçileri için İzzet Baysal Caddesi üzerinde bulunan Kadı Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Cuma namazı sonrası cadde de toplanan kalabalık namaz için yaklaşık 200 metrelik bir saf oluşturdu. Bolu Müftüsü İzani Turan tarafından kıldırılan cenaze namazına katılan yaklaşık 2 bin kişi 'Başın sağ olsun Türkiyem' yazılı siyah pankartın arkasında maden işçileri için dua etti. Müftü İzani Turan baş sağlığı dileğinde bulundu.
Maden faciasında ihmali olanların en ağır şekilde cezalandırılması çağrısında bulunan Memur-Sen Bolu İl Temsilcisi Ahmet Koçak, "İş güvenliği ve iş sağlığı konusunda ciddi düzenleme ve denetlemelerin yerine getirilmesini istiyoruz. Aksi takdirde çok ocaklar sönecek, çok canlar yanacaktır. Sizler Soma'da ölmüş olan insanlığımızı dirilttiniz. Sizler Bedir'in, Uhut'un, Çanakkale'nin aslanları gibi bütün dünyaya insanlık dersi verdiniz. Bu millet sizleri asla unutmayacaktır" dedi.

MY,TB(MÇ/BT) (FOTOĞRAFLI)