Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU’da yağmur altında davul zurna eşliğinde halaylar çeken gruplar 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü coşkuyla kutlarken, bir temizlik işçisinin elinde süpürgeyle çalışmaya devam etmesi ilginç bir görüntü oluşturdu.
Sabah saatlerinde Bankalar Meydanı’nda toplanan Türk-İş’e bağlı sendika üyeleri, İzzet Baysal Caddesi’nde yürüyüş yaptı. İşçilerin çocukları da grubun önünde ellerinde pankartla yürüyüşe katıldı. Üzerinde ay yıldız ve Andımız’ın yazılı olduğu pankart taşıyan işçiler 'İşçiyiz haklıyız kazanacağız', 'İşçiyiz haklıyız söke söke alırız' sloganları atarak Hükümet Meydanı’na kadar yürüdü. Meydanda toplanan yaklaşık 300 işçi, Ankara havaları eşliğinde oyunlar oynayıp 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı coşkuyla kutladılar. İşçilerin meydanda cep telefonlarıyla 1 Mayıs selfie’si çekmesi de ilginç görüntüler ortaya çıkardı.
Grubun dağılmasının ardından bu kez de aralarında öğrenciler ve bazı sendika üyelerinin bulunduğu yaklaşık 250 kişilik bir grup İzzet Baysal Caddesi’nde hükümet karşıtı sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Gezi Parkı eylemlerinde ölenlerinin resimlerinin bulunduğu pankartlar taşıyan grup, 'Susma haykır halklar kardeştir', 'Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek', 'Faşizme boyun eğmeyeceğiz' sloganları atıp, Hükümet Meydanı’nda, Gezi Parkı eylemlerinde ölenler için saygı duruşunda bulundu. 1 Mayıs kutlamalarının devam ettiği sırada Bolu Belediyesi’nde görevli bir temizlik işçisinin de elinde süpürgeyle yerleri süpürmeye devam etmesi dikkat çekti. Grup, yağmura aldırış etmeden halaylar çekerek işçi bayramını kutladı.

MY,TB(MÇ/CK) (FOTOĞRAFLI)