BOLU Dağı Tüneli'nde meydana gelebilecek yangınlara anında müdahale edebilmek için 9 kişilik itfaiye timi kuruldu. Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Dağı Tüneli'nin yanında bulunacak timin itfaiye aracıyla çıkacak yangınlara ilk müdahalede bulunacağını söyledi.
Karayolları tarafından, Ankara ile İstanbul arasındaki en önemli geçiş güzergahlarından TEM Otoyolu Bolu Dağı geçişinde meydana gelen araç yangınlarına daha hızlı müdahale edebilmek için itfaiye timi kuruldu. Özellikle tünel içerisinde meydana gelen yangınlarda tehlikenin daha fazla olması nedeniyle olaylara anında müdahale edecek 9 kişilik itfaiye ekibi 3'er kişi olmak üzere 3 vardiya görev yapacak. Bolu Dağı Tüneli girişindeki Karayolları Kontrol Merkezi'nde konuşlanacak olan ekip, itfaiye aracıyla olası araç yangınlarında etkin rol oynayacak.
Bolu Dağı Tüneli mevkiinde meydana gelebilecek yangınlara anında müdahale etmek için 9 kişilik bir ekibin hazırlandığını belirten Vali İbrahim Özçimen, "Bolu Dağı Tüneli'nde acil durumlarda hizmet vermek amacıyla bir itfaiye aracı ve ekibi Karayolları'nca konuşlandırılacak. Yangın ve diğer olumsuz durumlarda bu ekip, merkezden destek gelinceye kadar ilk müdahaleyi yapacak. Bolu Dağı geçişi ve yakın çevresinde yangın ve benzeri olumsuz durumların önüne geçebilmek, can ve mal kaybını en aza indirebilmek amacıyla böyle bir oluşumun içerisine girildi. Bolu Dağı geçişi İstanbul ve Ankara'yı birbirine bağlayan en önemli geçiş güzergahlarından biridir. Vatandaşlarımızın daha güvenli bir yolculuk yapabilmeleri için böyle bir uygulamayı hayata geçiriyoruz" dedi.