TÜRK Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, Karadeniz Bölgesi'nin alanındaki en büyük Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi inşaatının yeniden başladığını söyledi. Keskin, bir hayırsever tarafından kaba inşaatı yapılan binanın Türk Kızılayı'nın kendi öz kaynaklarıyla tamamlanacağını belirtti.
Samsun'da bir hayırsever tarafından karkas inşaatı yapıldıktan sonra yarıda kalan Türk Kızılayı Samsun Şubesi Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi binası inşaatının tamamlanması için çalışma başlatıldı. Temeli 2010 yılında atılan binanın tamamlanması için ihalesi geçen Kasım ayında yapıldı.
Türk Kızılayı'nın kendi öz kaynaklarıyla tamamlanacak inşaatın bu yıl sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiği belirtildi. 4 bin metrekare kapalı alana sahip olacak Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi'nin tamamlanmasıyla Karadeniz Bölgesi'ndeki en büyük merkez olma özelliği taşıyacak. Merkez, Samsun'un yanı sıra, Ordu, Amasya, Sinop ve Tokat illerine hizmet verecek. Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi inşaatında inceleme yapan Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, şöyle dedi:
"Ülkemiz ve bölgemizin en modern merkezlerinden birisi olacak. Yaklaşık 6 milyon TL'ye mal olacak. İnşaat şu an hızla devam ediyor. Firma bize 2014'ün 6'ncı ayına inşaatı yetiştirmeyi planladığını söyledi. Merkezimiz bu yıl içerisinde yeni binasında hizmetine devam edecek." 
Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, bölgenin yıllık kan ihtiyacının 100 bin ünite olduğunu belirterek, şu anda bağış miktarının 72 bin olduğunu söyledi. Yıldırım, yapılan çalışmalarla kan bağışı sayısını artırmaya çalıştıklarını ekledi.