Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde belediye başkanlığı seçimlerini CHP’li mevcut başkan Mehmet Kocadon’un kazanmasının ardından seçimlere iddialı giren MHP ve AK Partili adaylardan dostluk mesajları geldi.
Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde yapılan yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon oyların yüzde 57’sini MHP’li aday Mehmet Tosun yüzde 32’sini AK Parti’li aday Server Ali Yazgan ise yüzde 9’unu aldı. Bodrum Belediye Meclisi’nde ise CHP 22, MHP ise 9 üye ile temsil edilmeye hak kazandı.
TOSUN, “GENİŞ BİR AİLE OLDUK”
MHP’li Mehmet Tosun, seçilen ekibe başarılar dileyerek milletin iradesinin sandığa yansıdığını kaydetti. Sonuca saygı duyduğunu ifade eden Tosun, “Geride bıraktığım 10 yıl, hayatımın en güzel yılları oldu. Konacık’a tüm gücümle hizmet ederken meclis adayları da bana yardımcı oldu. Bodrum Yarımadası'nda yüzde 40'a yakın bir oy aldık. Seçimlerde ikinci parti olduk ve oylarımızı büyük oranda çoğalttık, geniş bir aile olduk. Kocadon ve meclis adaylarını kutluyorum. Bodrum örnek bir seçim yarışı yaşadı, tüm seçmenlerimize ve rakiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.
YAZGAN “HER ZAMAN YARDIMCI OLACAĞIZ”
AK Partili Bodrum Belediye Başkan adayı Server Ali Yazgan, Bodrum ve Muğla’da yepyeni bir belediye yapılanmasının başladığını söyleyerek “Bu seçimin galibi halkımızın yüce iradesidir. Saygımız sonsuzdur, kazanan kardeşlerimize talepleri olduğunda iktidar partisinin temsilcileri olarak her zaman yardımcı olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Varsa tüm kırgınlıkları unutacağız, yarımadamıza sahip çıkacağız” dedi.
KOCADON, “HERKESİN BAŞKANIYIM”
Bodrum’da 4’üncü kez seçimleri kazanan Belediye Başkanı Kocadon ise Bodrumlu seçmenin sağduyusunun sandığa yansımasının büyük önem taşıdığını söyleyerek “Bugün ben, yarın bir başkası seçim kazanabilir. Önemli olan bunu anlayışla karşılamak ve seçim yarışını unutarak Bodrum’un geleceğine bakmak. Zaten yıllardır bu arkadaşlarımızla birlikte çalıştık, akraba gibiyiz, bundan sonra da aday arkadaşlarımızın Bodrum’un sorunlarında yardımcı olacaklarından hiç kuşkum yok. Artık bir sonraki seçime kadar herkesin her kesimin başkanıyım, yarış bitti Bodrum’a her noktasına yarımadanın her köşesine hizmet yarışı başladı, yapacak çok işimiz var” dedi.

YA(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)