BODRUMSPOR'un 'Asi Tayfa' isimli taraftar grubu, 301 madencinin yaşamını yitirdiği Manisa'nın Soma İlçesi'ne gelerek, madencilerin mezarları başında dua etti. Soma Belediyesi'de büyük acının yaşandığı ilçenin giriş ve kışına metal harflerle 'Soma Karaelmas Diyarı 2014' yazıp, elinde kazması ve feneri olan, ışıklı baret takan madenci figürleri astı.
Türkiye'yi yasa boğan madenden çıkartılan cenazelerden 43'ünün toprağa verildiği Soma İlçe Mezarlığı'nın 5 bin metrekarelik bölümünde oluşturulan 'Madenci Şehitliği dua edenlerle dolup, taşıyor. Türkiye'nin dört yanından acıyı paylaşmak için gelenler, mezarların başında dua edip, yanlarında getirdikleri mektuplar ve duygularını dile getiren mektuplar ve çiçekleri bırakıyor. Mezarlıkta gözyaşları dinmek bilmedi.
Madencilerin aileleri ve mesai arkadaşları mezarların başından ayrılmıyor. 40 kişilik 'Asi Tayfa' isimli Bodrumspor taraftar grubu da ilçeye gelerek ölen madenciler için dua etti. Mezarlara Bodrumspor atkıları serildi. Bodrumspor Kulübü Başkanı Rıza Karakaya, şöyle dedi:
"Soma'da yaşanan büyük facia tüm ülkemizi ve bizleri derinden üzdü. Soma'da şehit olan madenci emekçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm ülkemize sabır diliyorum. Umarım bundan sonra bu tür facialar yaşanmaz."
MADENCİ FİGÜRLERİ ASILDI
Soma Belediyesi, ilçenin giriş ve çıkışlarındaki aydınlatma direklerine elinde kazması ve feneri olan, ışıklı baret takan madenci figürleri astı. İlçenin her iki girişine ayrıca metal harflerle 'Soma Karaelmas Diyarı 2014' yazıldı.

YA(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)