BODRUM Ticaret Odası tarafından hazırlanan Bodrum Park Projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından onaylandı.
18 ayda hayata geçirilecek projenin 900 bin TL’ye mal olacağını belirten Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Kocadon, Türkiye’de bir ilk olacak projenin çeşitli hedefleri olduğunu vurguladı. Alternatif turizmin bölge ekonomisine katkı sağlaması, turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi gibi amaçlarla yola çıkıldığını hatırlatan Başkan Kocadon, projenin 18 ayda hayata geçirileceğini belirtti.
KIŞ TURİZMİNE KATKISI BÜYÜK OLACAK
BODTO tarafından hazırlanan ve destek amacıyla GEKA’ya sunulan Bodrum Park Projesi, Bodrum’un Yokuşbaşı Mevkii’nde 146 dönümlük alanda hayata geçecek. Projenin on gün içerisinde onaylandıktan sonra yapımına başlanacağını ve yaklaşık 900 bin TL’ye mal olacağını belirten Başkan Kocadon, “Proje bedelinin yüzde 25’i odamız tarafından karşılanacak. Bölgemizin turizm sektöründeki çeşitliliğinin artırılarak, spor turizminin geliştirilmesi için motosiklet yarış alanları oluşturulacak. Böylece turizm alternatifleri ve gelirleri artırılırken, bölgemizin motor yarışlarında lider durumda olması hedeflenmektedir. Ayrıca, proje ile bölgemizin mevcut turizm altyapısının geliştirilmesi ve konaklama, yeme-içme, alışveriş gibi mevcut turizm enstrümanlarının kullanımının arttırılarak, turizmin 12 aya çıkarılması hedeflenmektedir. Bunun yanısıra özellikle spor turizmi ile alternatif turizm çeşitliliği sağlanarak, bölge işletmelerinde turizm gelirleri arttırılıp turizm sezonu genişletilecek” dedi.
TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK
Türkiye’de ilk kez Avrupa standartlarında yarış pistinin Bodrum’da yer alacağını açıklayan Mahmut Kocadon, “Türkiye Motosiklet Federasyonu da proje iştirakçisi olarak projeye destek veriyor. Projenin başarılı bir şekilde Bodrum’a kazandırılması en önemli temennimizdir. Ajans tarafından onaylanan tüm projelerin bölgemiz turizmine kazandırılarak, ülkemizin turizm potansiyellerinin sürdürülebilir gelişimine katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

YA(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)