MUĞLA’ın Bodrum İlçesi Yalı Beldesi'nde yaşayan George Simpson, katıldığı son Türkiye Modern Tavla Şampiyonası’da ikinci kez 1’inci oldu.
Amerikalı mühendis baba ve Türk doktor annenin oğlu olan 55 yaşındaki evli ve bir çocuk babası, profesyonel fotoğraf sanatçısı George Simpson, Worldwide Backgammon Federation (WBF-Dünya Tavla Federasyonu) tarafından düzenlenen Modern Tavla Türkiye Şampiyonası’nda ikinci kez 1’inci oldu. Klasik müzik sanatçısı ve öğretim üyesi eşi Nihan Atlığ ile antrenmanlarını sürdüren Simpson, 26-30 Mart tarihleri arasında Avusturya'nın Velden kentinde düzenlenecek 2014 Avrupa Modern Tavla Şampiyonası'na hazırlandığını söyledi. Bugüne kadar katıldığı turnuvalarda 60’ın üzerinde kupa, 25 plaket ve şilt kazanan Türk vatandaşı Simpson, İstiklal Savaşı Gazisi dedesi Abdullah Arif Atasagun’un madalyasını da gururla taşıdığını belirti.
Tüm uluslararası şampiyonalara Türkiye adına katıldığını anlatan Simpson, “2007 ve 2013 yıllarında düzenlenen şampiyonalarda 1’inci oldum. Tavlayı 5 yaşındayken, İstiklal Savaşı Gazisi dedem Abdullah Arif Atasagun’dan öğrendim. Amacım tüm şampiyonlarda Türkiye’yi başarıyla temsil etmek” dedi.