Nilüfer KANDIRMIŞ / BODRUM (Muğla), () - AVRUPA Şatolar Birliği (PCE) tarafından 2012 yılında düzenlenen 'Kentimdeki Kale' adlı resim yarışmasında dereceye giren üç küçük ressam ile sanatçı Gülderen Erdoğmuş, Avrupa Parlamento Başkanı Martin Schulz tarafından, 11- 14 Mart 2014 tarihleri arasında Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenecek seminere davet edildi.
Avrupa Şatolar Birliği tarafından 2012 yılı Haziran ayında Bodrum’da belediye ve Karsanat’ın organizasyonunda 'Kentimdeki Kale' konulu resim yarışması düzenlendi. 6- 10 ve 11- 15 yaş kategorilerindeki yarışmaya Bodrum Yarımadası’ndan 59 çalışma katıldı. PCE Başkanı Jürgen Werobel-L a Rochel, PCE Genel Sekreteri Bruno du Ban, PGE Başkanı Jürgen Werobel-L a Rochel, PCE Başkan Yardımcısı Roswitha Szynski ve Karsanat adına Dernek Başkanı Gülderen Erdoğmuş ’un oluşturduğu uluslararası jürinin oylarıyla yarışmaya katılanlar arasından Meltem Başıhan (15) birinci, Defne Şenol (12) ikinci, Esra Konya (11) ise üçüncü oldu. Yarışmada, dereceye girenler geçen yıl Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen sergiye katıldı. Ayrıca, tüm eserler yıl boyunca farklı şato ve saraylarda sergilendi. Bunun dışında, PCE tarafından basılan kitapta yarışmaya katılan resimler ve konu olan kalelerin fotoğraflarına yer verildi.
'EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ'
Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komite Başkanı Staffan Nielson’un himayesinde gerçekleşen yarışmanın ardından, Avrupa Parlamento Başkanı Martin Schul, Karsanat Derneği Başkanı Gülderen Erdoğmuş ve yarışmada dereceye giren küçük ressamları, Fransa’nın Strazburg kentinde 11- 14 Mart tarihleri arasında düzenlenecek seminer ve sergiye davet etti. Gülderen Erdoğmuş konuyla ilgili şu bilgiyi verdi:
"Bodrum’u ve ülkemizi Fransa’da en işi şekilde temsil edeceğiz. Genç sanatçı kardeşlerimizin eserlerinin Avrupa Parlamentosu’nda sergilenmesi ve seminere katılmaları Bodrum ve ülkemiz adına gurur verici. Gelecekte de hem Bodrum’un tanıtımına katkı sağlayacak, hem de gençlerimizin katılımlarını sağlayacak bu tür projelerin hayata geçmesini diliyoruz."
NK(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)