MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde 20 yıldır vücut geliştirme sporu ile uğraşan Türkiye şampiyonu, Avrupa 6'ncısı 40 yaşındaki Bilgehan Koç, ay sonunda İspanya'da yapılacak Dünya Vücut Şampiyonası için hazırlıklarını tamamladı.
Bodrum'da yaşayan, evli ve 2 çocuk babası, vücut geliştirme sporcusu Bilgehan Koç, 30 - 31 Mayıs tarihlerinde İspanya'nın Valencia kentinde düzenlenecek Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda ağır sıklet kategorisinde Türkiye'yi temsil edecek. 22 sporcu ile perşembe günü İspanya'ya gidecek olan ve şampiyona için 6 aydır Binnaz Karakaya Spor Salonu'nda kampa giren 1.86 boyunda, 124 kilo ağırlığındaki Koç, 4 kez A Milli Türkiye Şampiyonu ve iki kez de Avrupa 6'ncısı oldu.
İlk kez dünya şampiyonasına katılacağını ve kürsüye çıkmak için elinden geleni yapacağını belirten Koç, "Bu sporu yapmak gerçekten çok zor, eşim ve çocuklarım en büyük destekçim, günde en az 6-7 saat antrenman yapıyorum. Yaklaşık 6 aydır bu şampiyona için kampa girdim, çok özel beslenme ve antrenman programı uygularken bana destek olan eşim Gül ve CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a çok teşekkür ediyorum. Bodrum'u ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum" dedi.

YA(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)