Osman URAS/BODRUM (Muğla), ()- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Soma'daki faciada hayatını kaybedenler için lokma tatlısı dağıtıldı. Eğitim-Sen Bodrum Temsilciliği bir gün iş bırakma eylemi yaparken, bir grup inşaat işçisi de Soma maden işçilerine destek vermek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinin yasını tutmak amacıyla dün akşam açılış ve kutlama programlarının iptal edilmesinin ardından Bodrum Gümbet Barlar Sokağı'nda bir firma, lokma dağıttı. Lokma yapılan aracın önüne "Soma'da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar dileriz" yazılı pankart asıldı. Firma çalışanı Sadiye Akgül, "Vefat eden madenci kardeşlerimizin ruhu için lokma döktük. Acılı ailelerin yanında olduğumuzu hissettirelim istedik" dedi.

Eğitim-Sen Bodrum Temsilciliği 'de basın açıklaması yaparak Soma'daki maden işçilerine destek vermek amacıyla bir günlük iş bırakma eylemli yaptı. Bodrum Belediye Meydanı'nda bir araya gelen grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Bodrum Temsilciliği yönetim kurulu üyesi Gökhan Balaban "İşçi sağlığı ve güvenliğinin tamamen bir maliyet unsuru olarak görüldüğü ve maksimum karı elde etmek için en acımasız üretim süreçlerinde çalışmak zorunda bırakılan Soma'daki yüzlerce işçi kardeşimiz, başından beri ölüme terk edilmişlerdir. Eğitim ve bilim emekçileri olarak bir günlük iş bırakma eylemimizi buradan duyuruyoruz. Bir avuç kömür için bir ömür veren ailelerimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz" diye konuştu. Eyleme destek veren grup üyeleri "Soma iş kazası değil cinayettir", "Genel grev, genel direniş" şeklinde slogan attı.

İNŞAAT İŞÇİLERİNDEN SOMA'YA DESTEK

Soma'da yaşanan maden faciasına tepkiler ülke genelinde devam ederken Bodrum'un Gümbet Mahallesi'nde bir grup inşaat işçisi protesto yürüyüşü yaptı. Ellerinde 'Hangi kömür ısıtır babasız kalan evleri', 'Gün kömürden daha kara', 'Soma Yalnız değildir' şeklinde döviz taşıyan işçilere çevredeki vatandaşlar alkışlarıyla, destek verdi. Otellerine giden bazı turistler de işçilerden döviz alarak bir süre taşıdı. Taşeron işçi olduklarını öğrenilen işçiler, Soma'da yaşanan faciaya tepki göstermek ve yakınlarını kaybeden ailelere destek olmak için bir araya geldiklerini belirttiler.

OU(MC,YY,SSA) (FOTOĞRAF)