Osman URAS/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, AK Parti İlçe Başkanlığı, Soma'daki kömür madeni faciasında yakınlarını kaybedenlerin turistik tesislerde istihdam edilmesi için çalışma başlattı.
AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Akif Demiröz, Bodrum'da çok sayıdı turistik tesis bulunduğunu, buralarda Soma'da işsiz kalanların çalıştırılabileceğini söyledi. Demiröz, "Bodrum Kaymakamımız ile konuyu paylaştık. Onun organizasyonuyla yürütülecek projede işletmeler kaç kişi istihdam edebileceğini Kaymakamlığa bildirecek" dedi. Çalışmanın başlatılmasıyla öncelikle teşkilatlarının yönetim kuruluna üye 4 işletmecinin 2'şer işçi alacağını ifade eden Demiröz, şunları söyledi:
"Tabi ki hem bizim yönetimimizden hem de konunun kamuoyuna duyurulmasıyla Bodrum'daki işletmelerden gerekli hassasiyet, en azından sezonluk iş imkanı bile olsa gösterilecektir. Yeni başlayan bir çalışma. Yayılıp büyüyecek bir proje olacak. Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, daha önce bizim komşu ilçemiz Milas'ın Kaymakamıydı. Onunla da görüştük. Bodrum ve Soma Kaymakamlığı koordinesinde acılı ailelere Bodrum'dan destek olmaya çalışıyoruz."

OU(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)