Osman URAS/ BODRUM,(Muğla),() - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, yağmur suyu tahliye kanalında mahsur kalan 8 yavrusunu itfaiye ekiplerinin de yardımıyla son anda boğulmaktan kurtaran sokak köpeği ve yavrularına esnaf sahip çıktı.
Kumbahçe Sahili'nde geçen gün vatandaşlar yağmur suyu tahliye kanalının denize bakan kısmından, ağzında ıslanmış halde yavrusuyla çıkan bir sokak köpeği olduğunu fark etmesi üzerine kanalda başka yavrularında olduğu ortaya çıktı. Haber verilmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri, dalgalar nedeniyle içine su giren kanalın caddedeki mazgal kapağını açıp el feneriyle baktıklarında 7 yavrunun daha bulunduğunu tespit ederek kurtarma çalışması başlattı. Kanalın ağzı kapatılıp, denizden su girişi önlenirken yavruların bulunduğu bölümün dar olması nedeniyle girmek mümkün olmdı. Bunun üzerine itfaiye ekipleri, kanaldan çıkardığı yavrusunun birini az ilerdeki bir binanın balkonunun altına götürüp, emziren köpeği ıslık çalarak çağırıp kanala sokmuştu. Bu şekilde yavrularını tek tek çıkarması sağlandı. Yavrularını kurtarıp emziren köpek, çevredekilere 'işte annelik böyle bir şey' dedirtti.
Binanın balkonunun altında duran anne ve yavru köpeklere çevre esnafı sahip çıktı. Esnaflar yavrularını emziren anne köpeğe su ve yiyecek verdi. Barınağa haber verdiklerini belirten çevredeki bir işletmede çalışanı Yaşar Yapıcı "Duyan bazı arkadaşlar da yavrulardan sahiplenmek istedi. Ancak anneleri emziriyor ve daha gözleri açılmamış. Elimizden geldiğince onları bakıyoruz" dedi.
Bir başka işletme çalışanı Gürcan Batum ise "Anne ve yavruların bulunduğu yere karton ve üzerine de bez koyduk. En azından yavruların yeri daha rahat oldu. Anne yavrularını emzirdiği için aç susuz kalmasın diye su ve yiyecek veriyoruz" dedi.
Yavrularını emzirip verilen yiyeceklerle karnını doyuran anne köpeğe, dışarıya çıktığında sahildeki vatandaşlar da ilgi gösterdi.

OU (YY/RT) (FOTOĞRAFLI)