Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, balıkçı Oktay Yıldız'ın Torba Koyu'na demirlediği 'Teknevi' adını verdiği tekne eve çektiği IŞİD örgütünkine benzer bayrağı, tepkiler üzerine indirdi. Yıldız, "İkametgahım olarak görülen ve Mernis'te kayıtlı olan teknemi buradan kaldırmam istendi. Ancak yer bile gösterilmedi. Ben de buna karşı dikkat çekebilmek için böyle bir yola başvurdum" dedi.
Dün iki mavi bayraklı Torba Koyu'na demirli, üzerinde Arapça yazının bulunduğu siyah bayraklı tekne evi görenler durumu zabıta, polis ve Bodrum Liman Başkanlığı'na bildirdi. IŞİD bayrağına benzerliği nedeniyle tedirgin olan yerli ve yabancı turistlerin şikayeti üzerine yetkililer, teknede, üzerindeki imalat da dahil olmak üzere inceleme başlattı.
Tekne ev, vatandaşların tepkisini çekti. Bunun üzerine tekne sahibi Yıldız, göndere çektiği bayrağı indirdi. Yıldız, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Liman Başkanlığı'nda ifade verdi.
Amacının dikkat çekmek olduğunu söyleyen ve bayrağı kendi eliyle indirdiğini belirten Oktay Yıldız, "İkametgahım olarak görülen ve Mernis'te kayıtlı olan teknemi buradan kaldırmam istendi. Ancak yer bile gösterilmedi. Ben de buna karşı dikkat çekebilmek için böyle bir yola başvurdum. İçişleri Bakanlığı'nın dikkatini çekerek müfettişlerin buraya gelmesini sağlamak istiyorum. Dikkat çektim, kamuoyunu oluşturdum, bayrağa tepki göstermelerine gerek yoktu. Çünkü üzerindeki bayrağın herhangi bir örgüt ile ilgisi yok" dedi.
Liman Başkanlığı'nın Yıldız'a, yeni yaptırdığı tekne evi kendi olanakları ile kaldırması için iki hafta süre verdiği ve yasal işlem başlattığı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI