MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde moda tasarımcısı Ayşe Gedikoğlu, hazırladığı tasarımları 'Sevginin Renkleri' isimli defileyle sanatseverlerin beğenisine sundu. Gedikoğlu'nun doğu ile batının sentezini yaptığı, yerli ve yabancı kumaşları bir araya getirip hazırladığı kıyafetlerin sergilendiği defile ilgi gördü.
Bodrum'da yaşayan moda tasarımcısı Ayşe Gedikoğlu, bir yılda hazırladığı çalışmalarını 'Sevginin Renkleri' isimli ikinci kişisel defilesi ile Yakaköy Köyü'ndeki Dibeklihan Sanat ve Kültür Köyü'nde beğeniye sundu. Pop müzik sanatçısı Yonca Evcimik defileyi annesi Kadriye ve ablası Mine Evcimik ile birlikte izledi. Eski Çevre Bakanı İmren Aykut ve eski Muğla Valisi Cemil Serhatlı'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişinin izlediği defilede Ege'nin motifleri, kıyafet tarzları sergilendi. Kıyafetleri mankenler Elif Olgaç, Özlem Ersoy, Ayşin Sarılı, Nilgün Akınel, Meriç Akalın, Deniz Olgaç, Zehra Yaşar, Füsun Gündoğdu, Şebnem Akçakoca, Cansın Yunt, Nergiz Oğuz ve Burcu Oruç sundu.
8 yıldır Bodrum'da yaşayan ve Dibeklihan'da Butik Ayşe'de tasarımlarını satışa sunan Gedikoğlu'nun defilesinde elbise, tunik, şalvarlardan oluşan 85 parça tasarım modaseverlerin beğenisine sunuldu. El emeği iğne oyaları, dantel, unutulmaya yüz tutmuş işlemeler, Türk, Hint, İspanyol ve Fransız kumaşlarıyla birleştiren Gedikoğlu, Ege yöresinin özelliklerini ön plana çıkardı. 63 yaşındaki evli ve iki çocuk annesi olan Gedikoğlu, "Kızlarımın küçüklüğünde onlara kıyafet dikerdim, öyle başladım. Daha sonra eş, dost, komşularım derken, 100'den fazla gecekondudaki kızlarımıza gönüllü olarak gelinlik diktim. 2 yıldır da Butik Ayşe'yi işletiyorum. İlk defilem 'Bodrum'un Çiçekleri' çok beğenildi. Onun ardından birçok arkadaşım hep yeni defilenin tarihini sordu. Bende bu yoğun ilgi nedeniyle ikinci defilenin hazırlıklarına başladım. 1 yılda tamamladım. Onların beğenisine 'Sevginin Renkleri' olarak sundum. Kıyafetler, plajda, gece eğlencesinde ya da günlük olarak giyilebilecek türde olduğu için ilgi gördü" dedi.


FOTOĞRAF