Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, nereden kaçtığı belli olmayan örümcek cinsi bir maymun, başta köpek olmak üzere çevredeki çeşitli hayvanlara saldırdı. Alarma geçen zabıta ekipleri, maymunun bulunması için çalışma başlattı. Bir an önce maymunun yakalanması gerektiğini söyleyen Veteriner Ahmet Kurt, "3 gündür maymunun hayvanlara saldırdığı ve yaraladığı yönünde ihbarlar geliyordu. Küçük çocuklara yönelik de çok tehlikeli olabilir" dedi.
Bodrum'a bağlı Gümbet ve Eski Çeşme mahallelerinde sahibi ve nereden geldiği belirsiz bir maymun, ilçe sakinlerini tedirgin etti. Gümbet'teki Ayaz Otel'in işletmecisi Deniz Ayaz'ın evinin bahçesine giren sahipsiz maymun, 'Paris' isimli 5 yaşındaki köpek ve 5 yavrusuna saldırdı. Deniz Ayaz, eline aldığı sopa ile maymunu kaçırdı. Bir süre sonra Eskiçeşme Mahallesi'ndeki Siesta Otel'in çevresinde görülen maymun, yerli ve yabancı turistleri tedirgin etti. Otel yetkililerinin durumu bildirdiği zabıta ekipleri, harekete geçti. Kayıp maymun aranırken 3 köpeğin daha maymun tarafından yaralandığı ortaya çıktı. Maymunun bulunması ve yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
ANİDEN SALDIRIP KORKUTMUŞ
Köpekleri yaralanan otel işletmecisi Deniz Ayaz, "Bahçemizde yavruları ile oynayan köpeğim Paris'e nereden geldiği belli olmayan maymun birden saldırdı. Yavruların kulağını çekmeye onları almaya çalıştı, kabus gibiydi. Elime aldığım sopa ile maymunu uzaklaştırmaya çalıştım. Bir ara bana da saldırır gibi yaptı ama sonra duvardan ağaçlara çıkıp gözden kayboldu. Üç gündür buralarda dolaştığını ve bazen insanlara da saldırdığını duyuyorum. Bir an önce yakalanıp gözetim altına alınmalı" dedi.
'ÖNEMLİ OLAN EN KISA ZAMANDA YAKALANMASI'
Veteriner Ahmet Kurt, "Üç gündür maymunun hayvanlara saldırdığı ve yaraladığı yönünde ihbarlar geliyordu. Küçük çocuklara yönelik tehlikeli olabilir. Bodrum'da maymun besleyen kişi olmadığını biliyoruz. Tatilcilerle birlikte gelmiş olabilir. Önemli olan en kısa zamanda yakalanması. Çünkü aşıları olup olmadığı veya kimin olduğu konusunda kimsenin bilgisi yok" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI