MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde hayatı felç eden sağanak yağmur etkisini sürdürürken, istinat duvarları yıkıldı, villa ve özel sitelerin yolları çöktü. Sel suları nedeniyle otomobilde mahsur kalan anne ve kızını itfaiye ekipleri kurtardı, birçok köy yolu kullanılamaz hale geldi.
Bodrum’da dün öğlen saatlerinde başlayan ve bugün sabah saatlerinde kadar devam eden sağanak yağmur, hayatı felç etti. Turgutreis, Bitez, Ortakent- Yahşi ve Yalıkavak beldeleriyle ilçeye bağlı çok sayıda köyde, onlarca ev ve işeri sular altında kaldı. Sel suları nedeniyle nehre dönen Turgutreis- Gümüşlük karayolu ulaşıma kapandı. Aynı yolda, otomobilin içinde mahsur kalan 36 yaşındaki Şehbal Sekman ile kızı 5 yaşındaki Irmak Sekman’ı, Turgutreis Belediyesi’ne bağlı itfaiye ve dalgıç ekipleri kurtardı. Akyarlar Köyü’ndeki tarım arazisinde zeytin ağaçları sökülen, bahçe duvarları yıkılan 82 yaşındaki Ali Atav, "Evlerimizin içine giren sel sularının yüksekliği bir metreyi aştı, yüzme bilmesek boğulacaktık. Çarpık yapılaşmanın getirdiği çileyi çekiyoruz. Çevremize, milyon dolarlık oteller, derelerin üzerini kaçak kullanmak için restoran ve kafeterya yaptılar. “Bu dereler, köprüleri yıkar evlerimiz su altında kalır' dedik dinletemedik. Küçük bir ıslah çalışmasıyla sorun çözülebilir, aksi takdirde 82 yaşına geldim evin içinde boğularak öleceğim. İnsanların aç gözlülüğü faciaya davetiye çıkartıyor" dedi.
SABAH UYANINCA ŞOKE OLDULAR
Akyarlar Köyü’nde sabah uyanan villa ve özel site sakinleri, evlerin önündeki yolun çöktüğünü ve ulaşım olmadığını görünce şoke oldu. Villalardan çıkıp Bodrum ya da Turgutreis’e gidecek olanlar, çökmüş yolları görünce ne yapacaklarını şaşırdı. Bodrum’da sağanak yağmurun aralıklarla bugün de devam edeceği belirtilirken, ilçede belediye, jandarma ve itfaiye ekipleri alarma geçti. Kurtarma çalışmalarında, özel şirketlere ait iş makinelerinin de kullanıldığı görüldü.