MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde uygulama noktası oluşturan polis, başta ticari araçlar olmak üzere sürücülerin kurallara uyup uymadığını denetledi. 1 saat süren denetimde 4 bin 865 lira para cezası kesildi.
Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği'ne bağlı ekipler Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde, uygulama noktası kurdu. Yaklaşık 100 metre geride bekleyen polisler, kural ihlalinde bulunan sürücüleri uygulama noktasındaki ekiplere bildirdi. Denetim noktasında durdurulan sürücülerin evrakları kontrol edildi. Yapılan denetimde eksik evrakı bulunan, sigara içen, cep telefonu ile konuşan ve kask takmayan sürücülere ceza kesildi. Sigara için 91 lira idari para cezası kesilen bir sürücünün "Bütün millet içiyor, içmeyen mi var. 12 -13 saat yol gidip geliyorum" diyerek kendini savunması dikkati çekti.
Bodrum'da Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amir Yardımcısı Fevzi Söztutar, "İnsanların trafik kurallarına uymalarını sağlamak ve meydana gelebilecek trafik kazalarını engellemeyi amaçlıyoruz. Bir görevlimiz uygulama noktasının gerisinde gizli ihbarcı olarak bulunarak kural ihlali gördüğü araçları uygulama noktasına telsiz anonsuyla bildirdi. Sürücülere yaptığı kural ihlali anlatıldı. Sigara içmekten dolayı bir ticari araç sürücüsüne Kabahatler Kanuna göre 91 lira idari para cezası yaptırımı uygulandı" dedi. 1 saat süren denetimde 4 bin 865 lira para cezası kesildiği belirtildi.

FOTOĞRAF