Osman URAS/BODRUM (Muğla), ()- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, bir ilkokulu ziyaret eden polis ekiplerine öğrenciler zor anlar yaşattı. Sorularının yanı sıra silah, kelepçe, telsiz ve biber gazını görmek istedikleri polislerden birinin armalarını söküp, hediye almak için peşinden koşan öğrenciler ilginç görüntüler oluşturdu.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlileri ile motorize polis ekipleri Umurca İlkokulu'nu ziyaret ederek 1'inci sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilerin polisle tanıştığı ve polisin görevlerinin anlatıldığı ziyarette, çizgi film kahramanlarına yer verilen slayt eşliğinde öğrencilerin dikkat etmeleri gerekenler anlatıldı. Öğrencilere tanımadıkları kişilere karşı dikkatli olmaları, verdikleri şeker ve çikolata gibi hediyeleri kabul edip yememeleri, bu tür hediye verenlerin yanlarından uzaklaşmaları, velilerinin haberi olmadan hareket etmemeleri gibi konularda uyarılarda bulunuldu. 155 Polis İmdat hattı numarası öğretilen öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Polisin görevleri de anlatılan öğrencilerin özellikle silah görmek istemeleri dikkat çekti. Tehlikeli olduğu anlatılan silah haricinde diğer ekipmanlar öğrencilere gösterildi. Kelepçeyle oynayan bazı çocuklar telsizden anons yapıp haber merkezi ile iletişim kurdu.

Okul bahçesinde bindikleri ekip otolarında siren çalan öğrenciler daha sonra resmi ve sivil polis memurları ile oyun oynadı. Emniyet güçleri okuldan ayrılmak üzereyken, pencereden onların 1'inci sınıflarla oyun oynamalarını gören ve hediye dağıttıklarını öğrenen 2'inci sınıf öğrencileri de bahçeye indi. Hediye almak isteyen bu öğrenciler, polislerin peşinden koştu. Öğrencilerin polisle kovalamacası gülüşmelere yol açtı. "Hediye hediye" diye bağıran öğrenciler, başka bir sefer de kendilerinin ziyaret edileceğinin söylenmesi üzerine el sallayarak polisleri uğurladı.

OU(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)