Nilüfer KANDIRMIŞ / BODRUM, ()- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Yalıkavak Mahallesi'ni Gündoğan'a bağlayan ve sık sık ölümlü trafik kazalarının yaşandığı İnönü Caddesi'nde vatandaşlar eylem yaptı. Yolu 30 dakika boyunca trafiğe kapatan eylemciler, seçim dönemi öncesinde düzenlenen yolun, orta refüj çalışması yapılarak yeniden düzenlenmesini istedi.

Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'ni Gündoğan ve Göltürkbükü Mahalleleri'ne bağlayan İnönü Caddesi'nin Gökçebel Mevkii'nde yaşanan ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazaları nedeniyle vatandaşlar yolu trafiğe kapatarak protesto etti. Yaklaşık 200 kişi ellerinde dövizler taşıyarak, alkış ve ıslıklarla ölüm yolu olarak nitelendirdikleri yolu trafiğe 30 dakika boyunca kapattı. Toplanan grup, eylemin bir bölümünü yolda oturma eylemi yaparak gerçekletirdi. Eylemciler ellerinde "Canımızı yolda bulmadık", "Muğla Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nü göreve çağırıyoruz", "Yollar ülkeye can verir! Gökçebel yolu can alıyor!" yazılı dövizler ve Türk Bayrağı taşıdılar. Yol kapatma eylemi sırasında, yolu kullanan araçlarda uzun konvoylar oluşturdu.

Eylem için toplanan grup adına açıklama yapan turizmci Emrullah Kayacan, İnönü caddesinin ölüm yoluna dönüştüğünü belirterek, "Burada acilen önlem alınmasını istiyoruz cadde üzerinde bulunan marketlerden alışveriş yapmak kabusa dönüştü. Bu cadde ölüm yoluna dönüştü. Trafik ekiplerinin hız kontrolleri yapmasını, uyarı levhalarının yerleştirilmesini istiyoruz, çünkü bu yolda ölmek istemiyoruz. Yaz yoğunluğunun başlamasıyla son bir ayda 4 kişi, 5 ayda toplam 8 kişi hayatını kaybetti. Her gün gördüğümüz yaralamalı trafik kazaları ve maddi hasarlı kazalarında sayısı oldukça fazla. Bir an önce önlem alınmasını istiyoruz" dedi.

Yalıkavak'ta restoran işletmeciliği yapan Hikmet Yücetürk, eylemleri hedeflerine ulaşana kadar tekrarlayacaklarını belirterek, "Araçlar çok hızlı gidiyorlar. Bu eylemi yapmamızın sebebi, yolun orta refüj ile bölünmesini, trafik ışıklarının yerleştirilmesini ve yaya geçitlerinin yapılmasını istiyoruz. Yetkililerin yetkilerini kullanmasını bekliyoruz. Hedefimize ulaşana kadar her cumartesi bu eylemlerimizi sürdüreceğiz" dedi. Vatandaşlar, 30 dakikalık yol kapatma eyleminin ardından eylemi sonlandırarak, yolu trafiğe açtı.

FOTOĞRAF