MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde Emin Anter Bulvarı’na Bodrum Kalesi manzarasını kapatacak şekilde konulan korkuluklar belediyeyi harekete geçirdi. Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüşen CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, kötü görüntüye neden olan korkulukları kaldıracaklarını açıkladı.
Bodrum’un Eskiçeşme Mahallesi Emin Anter Bulvarı’ndaki 2500 yıllık Antik Tiyatro’nun önüne 3 hafta önce Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından 300 metrelik bir alana 1 metre 60 santim yüksekliğinde demir korkuluklar yapıldı. Bodrum Kalesi manzarasının kapatılması, sivil toplum örgütleri ve turizmcileri isyan ettirdi. Yeni evli çiftlerin ve turistlerin sık sık durup Bodrum şehrini izlediği ve hatıra fotoğrafı çektirdiği yerdeki manzaranın tamamen kapatılmasına tepkilerin artması üzerine Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile görüşen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon olumlu yanıt aldığını söyledi.
Kocadon “Bodrum’un görünen en güzel birkaç manzarasından birinin olduğu yere korkuluklar konuldu. Manzaranın kapanmasına sadece Bodrumlular değil, yabancı turist dahi isyan etti. Turizmde amaç güzelliklerinizi dünya ile paylaşmaktır. Karayolları ile yaptığımız görüşmeler sonucunda kendilerine bu sıkıntılarımızı anlattık. Karayolları ile işbirliği yaparak korkulukları kaldırıyoruz. Bölgede yeni bir düzenleme yapacağız. Çekincelerimizi ve vatandaşların şikayetlerini Karayolları yetkilileri de anlayışla karşıladı. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.